Kod Adı: "Chiron": Xiaomi'nin Bir Sonraki Amiral Gemisi 8GB RAM ve 6 inç 18:9 Ekrana Sahip Olacak

Çinli üretici Xiaomi, bir sonraki amiral gemisi telefonunu "Chiron" kod adı altında geliştiriyor ve söylentilere göre bu cihazda 6 inçlik JDI üretimi 18:9 En-Boy oranına sahip bir ekran kullanacak.

Ortaya çıkan yeni söylentilere göre Çin merkezli şirket Xiaomi, "Chiron"  kod adı altında geliştirdiği bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunda 18:9 en-boy oranına sahip bir ekrana yer gerecek. Xiaomi'nin portföyünde, yakın gelecekte böyle bir ekrana sahip olabilecek üst düzey cihazları olsa da, bu cihaz muhtemelen Mi 7 olacaktır. Xiaomi Chiron'un ekranı 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip 6 inçlik bir panel olacak ve büyük olasılıkla Sony, Toshiba ve Hitachi arasında ortak üretim yapan Japan Display tarafından tedarik edilecek. Yakın zamanda JDI tarafından üretildiği iddia edilen tam ekran bir panel görüntüsü de ortaya çıkmıştı.

 LG G6 ve Galaxy S8 / S8 + 'ın yanı sıra uluslararası piyasaya ilk girdikleri andan itibaren olağan dışı ekranları ana akım yapmak için Samsung ve LG suçlanıyor olsa da, diğer üreticilerin bu eğilimi takip etmeye istekli olduğu görülüyor. Açık olmak gerekirse çerçevesiz ekran tasarımı ilk olarak 2016 yılında Xiaomi Mi Mix modeli ile hayatımıza girmişti ancak en-boy oranı noktasında bu telefon herhangi bir aşırılık içermiyordu. 

Tabi ki, 18:9 ekranlar verimli kullanım ve çerçevesiz tasarımları ile sıra dışı telefon üretimine olanak sağlıyor. Bu nedenle Xiaomi'nin bir sonraki akıllı telefonunun Mi Mix, Galaxy S8 ve LG G6'dan bazı işaretler taşıması gayet olağan bir durum olacaktır. 

Xiaomi Chiron aynı zamanda 8GB RAM'e sahip ve OnePlus 5 ile rekabet edecek şekilde tasarlanmış. Ekran ve RAM dışında Chiron kod adlı Xiaomi amiral gemisi hakkında bir bilgi henüz sızdırılmadı. 

Whatsapp