Kızaklı çift kameralı Elephone geliyor

Çin menşeili akıllı telefon üreticisi Elephone, dünyanın ilk kızaklı ön kamera anlayışına sahip çift kameralı telefonunu üretecek.

Akıllı telefon üretiminin Çin merkezli ismi olarak karşımıza çıkan Elephone firması, dünyanın ilk kızaklı ön kameralı telefonu Vivo NEX ardından şimdide kızaklı çift ön kameraya sahip telefon modellerini geliştirmek için kolları sıvadı. Tıpkı Vivo NEX'te olduğu tasarım anlayışını ele alan cihazın ön yüzünde herhangi bir ekran çentiği ve çerçevesine yer verilmeyecekken, ekran kasa oranı yüzde 95 civarında olacak.

Ön kamera panelinde çift sensör kullanılacağı nedeniyle kızaklı modülün normale göre biraz daha geniş olarak dizayn edilmesi beklenilirken, bu sensör sayesinde çok daha başarılı özçekimler çekmeniz sağlanacak. Kullanıcı kamera tuşuna bastığında ön kamera kızakla beraber gün yüzüne çıkarken, home tuşuna bastığında ise gerisin geriye yuvasına girecek.

Elephone tarafından bu cihaz ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gerçekleştirilmiş değilken, cihaza ait tasarım ve teknik özellik bilgilerinin çok kısa süre içerisinde kamuoyuna servis edileceği belirtiliyor. 2019 itibariyle birçok firmanın artık tam ekranlı dokunmatik ekran anlayışına geçmesi ve bu kızaklı ön kamera popülerliğinin gittikçe artması bekleniliyor.

Özellikle Xiaomi firmasının kısa süre de bu tasarım anlayışını ele alacağı ve tasarım anlayışının bu isimle birlikte popülerleşeceği belirtiliyor.

Whatsapp