Kirin 990 İşlemcisi Önümüzdeki Ay Tanıtılacak

Huawei'nin kendi geliştirdiği ve ürettiği mobil işlemci serisi Kirin'in yakın zamanda yeni Kirin 990 işlemcisinin duyurulacağı ortaya çıktı.

Her yıl Huawei duyurduğu Mate serisi akıllı telefonları ile beraber yeni işlemcilerini ilk kez kullanıyor ve piyasaya sürüyor. Bu yılda benzer şekilde Kirin 990 işlemcisine sahip olması beklenen Mate 30 serisinden önce önümüzdeki ay içerisinde Kirin 990 işlemcisinin duyurulması bekleniyordu. Daha önceki sızıntılarda bazı önemli özellikleri ortaya çıkan işlemcinin şimdi ise resmi tanıtım tarihi kesinleşti.

Önümüzdeki ay düzenlenecek olan IFA 2019 fuarı kapsamında duyurulması planlanan işlemcinin 6 Eylül tarihinde resmi olarak tanıtılacağı paylaşılan bir video ile ortaya çıktı. İçerisinde 5G desteğini barındıracağı belirtilen işlemcinin Mate 30 serisinin yanı sıra yeni Honor cihazlarında da kullanılması bekleniyor.

Daha iyi yapay zeka özellikleri ile hem performans anlamında hemde kamera anlamında daha iyi işler çıkarması beklenen Kirin 990 işlemcisinin TSMC’nin 7 nm EUV süreci ile üretileceği söyleniyor. Bu sayede % 20 daha fazla transistör barındırabilen işlemci birçok alanda önceki işlemciye kıyasla ön plana çıkacak. Daha önceki sızıntılarda 4K 60 fps video kaydı desteği sunacağı belirtilen işlemcinin rakipleri Qualcomm ve Exynos karşısında nasıl bir performans sergileyeceğini ise piyasaya çıktıktan sonra göreceğiz.

Önümüzdeki yıl içerisinde duyurulması beklenen Huawei P40 serisinde de Kirin 990 işlemcisinin kullanılacağını şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü Çinli şirket önce Mate serisinde ardından ise P serisinde yeni işlemcilerini kullanıyor.

Whatsapp