Kirin 980 İle Snapdragon 845 Arasındaki Farklar Açıklandı

Huawei'nin IFA fuarında duyurusunu yaptığı Kirin 980 işlemcisinin Snapdragon 845 ile arasındaki farkların neler olduğunu ve hangi yönlerden daha iyi olduğunu bu haberimizde bulabilirsiniz.

Çinli Huawei, IFA 2018'de Honor Play modelinin global duyurusu ve Android 9 Pie güncellemesiyle ilgili planlarını duyurmanın yanı sıra yeni üst seviye işlemcisi Kirin 980'i de resmen duyurdu. Geçtiğimiz yıl duyurulan Kirin 970 işlemcisinden çok daha iyi performans sunan Kirin 980 bu yıl duyurulacak olan Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinde kullanılacak.

Kirin 980'in en yakın rakibi Qualcomm'un en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 845 yonga seti olarak gösteriliyor. Elbette Snapdragon 855 işlemcisi henüz duyurulmadığı için rakip olarak en yakın Snapdragon 845 işlemcisi bulunuyor. Huawei yaptığı duyuru sırasında en yakın rakibine kıyasla ne kadar daha iyi olduğunu görseller ve grafikler üzerinden takipçileriyle paylaştı.

İşlemci performansı açısından Huawei, Kirin 980'in Snapdragon 845'den % 37 daha güçlü olduğunu ve bunu % 32 daha düşük güç tüketimi ile yaptığını belirtiyor. Konu oyunlara geldiğinde ise Snapdragon 845'e kıyasla Kirin 980 işlemcisinin % 22 daha iyi performans sunduğunu ve % 32 daha düşük güç tüketimi yaptığını belirtiyor.

Bir önceki amiral işlemci olan Kirin 970 ile kıyaslandığında Kirin 980'in % 75 daha iyi performans ve % 58 daha az güç tüketimi yaptığını açıklayan firma istatistikler üzerinde gayet iyi bir işlemciyi piyasaya süreceğinin sinyallerini veriyor.

Şirket ayrıca Kirin 980 kullanan telefonların 1.4 Gbps LTE indirme hızlarına ulaşabileceğini söylüyor. Elbette bu hızlara ulaşabilmeniz için operatörünüzün bu desteği sağlıyor olması gerekiyor.

Şimdiye kadar genellikle Huawei Mate serisi yeni Kirin yonga seti ile piyasaya sürülen ilk Huawei cihazları oldu. Bu yıl ise işler biraz değişerek Huawei'nin alt markası olan Honor'un yeni çerçevesiz akıllı telefonu Honor Magic 2 ilk kez Kirin 980 yonga setini kullanan cihaz olabilir.

Whatsapp