Kirin 1000 İşlemcisi 5 nm Üretim Sürecine Sahip Olabilir

Huawei'nin önümüzdeki yıl Mate 40 serisinde kullanmayı planladığı Kirin 1000 işlemcisiyle ilgili yeni sızıntılar ortaya çıktı.

Huawei geçtiğimiz ay IFA fuarı kapsamında 7 nm üretim sürecine sahip Kirin 990 ve Kirin 990 5G işlemcilerini tanıtmış ve Mate 30 serisi ile bu işlemcilerini ilk kez kullanmaya başlamıştı. Henüz çok erken olmasına rağmen önümüzdeki yıl duyurulması beklenen Kirin 1000 işlemcisi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Mevcut 7 nm yerine 5 nm ile üretileceği söylenen ve bu sayede hem performans hemde enerji tasarrufu anlamında Kirin 990 işlemcisine kıyasla daha iyi olması beklenen Kirin 1000 işlemcisi şimdiden birçok kullanıcıyı heyecanlandırıyor. ARM Cortex-A77 çekirdeklerine ve Mali-G77 grafik birimine sahip olacağı iddia edilen Kirin 1000 işlemcisinin ilk kez Mate 40 serisinde kullanılması bekleniyor.

Yeni işlemcinin de Kirin 990'da olduğu gibi hem 4G hem de 5G versiyonlarına sahip olacağı iddia ediliyor. Bu noktada kullanıcılar kendi tercihlerine ve bütçelerine göre cihaz tercihi yapabilecekler. Google ile yaşanan sorunlar sebebiyle Mate 30 serisinde Google servislerine yer vermeyen şirketin yakın zamanda işletim sistemi olarak kendi geliştirdiği özel bir işletim sistemine geçiş yapması bekleniyor. Çinli şirket yavaş yavaş akıllı telefonlarındaki bütün bileşenleri kendisi üretmeye başlıyor. Bu sayede diğer tedarikçilere ihtiyaç duymadan müşterilerine daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet verebilecek.

Whatsapp