KGI: İphone 8 Kablosuz Şarj Özelliği ile Gelecek

İphone 8 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. All-Glass İphone 8,kablosuz şarj özelliğine sahip olacak fakat kablosuz şarj adaptörü ayrı satılacak.

KGI Securities'den Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, 2017 iPhone ilk kez kablosuz şarj cihazını destekleyecek. Bir kabloyu takmak yerine iPhone 8 sahipleri, Apple Watch cihazının şarj edilmesine benzer bir endüktif ped kullanarak pillerini şarj edebilecekler. Birçok Android telefonu, plastik ve metal gövde ile kablosuz şarjı desteklemesine karşın, Apple'ın iPhone 8 için cam kasaya geçişi, frekans parazitlerinden kaynaklanan kesintiyi minimuma indirmesi ile hızlı şarj hızlarında kablosuz şarj işlemini gerçekleştireceği söyleniyor.

Yayınlanan raporda, Apple'ın her modelde bir kablosuz şarj desteği sunmayacağı ve bu özelliğin daha pahalı, daha yüksek kapasiteli modellerle sınırlı olabileceği ancak Apple'ın 2018 yılına kadar kablosuz şarjı agresif olarak akıllı telefon modellerinde kullanmaya başlayacağının beklediği belirtildi. Tabii ki bu noktada planlar henüz net değil, ancak düşük seviye modellerin alıcıları, telefonlarını kablosuz olarak şarj etmek istiyorlarsa ek bir aksesuar satın almak zorunda kalabilirler.

KGI daha önce yayınladığı raporlarda Apple'ın 2017 yılında üç yeni İPhone modeli sunacağını belirtmişti. Bunlar İphone 7 ve İphone 7Plus'ın devamı niteliğindeki geleneksel tasarıma sahip iki cihaz ve cam tasarımlı, esnek OLED kavisli ekrana sahip üçüncü bir üst seviye İphone 8 modelinden oluşuyor. Üç modelin de hepsinde kablosuz şarj bileşenleri bulunduğunu gösteren cam tasarımlı versiyonlar bulunacak.

Kullanılabilirlik ve estetik nedenlerden dolayı ekran alanının bir kısmı telefonun kenarlarında kullanıldığından, aktif dokunmatik ekran çapraz boyutu yaklaşık 5,2 inç olmasına rağmen, OLED ekranın teknik olarak yaklaşık 5,8 inç boyutunda olacağı düşünülüyor. 

Yeni İPhone modelinde, Touch-ID sensörünün bir şekilde Home Tuşu ile birlikte ekranın altına gömülmesi ve telefonun alt tarafındaki bu boş alanın ortadan kaldırılacağı iddia ediliyor. OLED iPhone 8 'çerçevesiz' olarak açıklanmaya devam ediyor ancak Apple'ın şu anda bir hoparlör ve FaceTime kameraya sahip olduğu üst çerçeveyi nasıl yok edeceği henüz belli değil. Ancak Apple'ın ön kamerayı ekranın arkasına yerleştirme noktasında patentleri de bulunuyor. 

KGI raporunda, Foxconn'un "devrimci" OLED iPhone üretimine bağlı olduğu için Pegatron'un kablosuz şarj cihazının tek tedarikçisi olacağı belirtildi. Tüm iPhone'ların kablosuz şarj işlemini destekleyip desteklemeyeceği veya tüm iPhone'ların kablosuz şarj cihazlarıyla birlikte mi satılacağı belli değil. Kablosuz şarj cihazları, bazı modellerde ek aksesuar olarak satılabilir. Kablosuz şarj, kesinlikle tüketicilerin istediği bir özellik ama radikal yeni OLED iPhone'un sadece bir özelliğini oluşturuyor ve 2017'de kullanılmaya başlayacak. 

Aslında kablosuz şarj ismi yanlış bir terim zira cihaz şarj olmak için hala kablo ile prize bağlı bir ünitenin yakınında olmak zorunda. Bloomberg bu yılın başlarında yayınladığı bir haberinde, Apple'ın uzaktan kablosuz şarj olma özelliği için gelecekteki iPhone'lar üzerinde uzun menzilli kablosuz şarj geliştirdiğini belirtti ancak KGI raporu, yeni iPhone'ların sadece tipik kablosuz şarj ile geleceğini gösteriyor. Umarız, zaman geçtikçe daha ince ayrıntılar konusunda daha net bilgiler elde ederiz: Sonuçta, bu yeni telefonların resmi lansmanına hala yaklaşık bir yıllık bir süre var.

Whatsapp