KFC restaurantlarında, Bitcoin ile ödeme alınabilecek

Dünyanın en büyük fast food zincileri arasında gösterilen KFC, artık online ödeme yöntemi ve mağaza ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kullanabilecek.

Dünyanın en önemli fast food zincirlerinden birisi olarak karşımıza çıkan ünlü tavuk zinciri KFC, büyük merakla beklenilen yeni ödeme yöntemini kullanıma sundu. Artık KFC'den verdiğiniz tüm siparişleri sanal parayla ödeme yöntemiyle artık gerçekleştirebilecekken, yani dilerseniz Bitcoin aracılığıyla KFC menülerinden yada diğer ürünlerinden herhangi birisini satın alabileceksiniz.

Bitcoin'in geleceği ve sürdürülebilirliği adına oldukça önemli bir adım olarak kabul edilen KFC'nin bu girişimi, şirketin resmi Kanada Twitter hesabından duyuruldu. Gerçekleştirilen duyuruda Kanada'daki şirketin mağazalarında ödeme yöntemi olarak BTC'nin kabul edileceği düşünülürken, online ödeme siparişlerde de bu sistem kullanılacak.

Hali hazırda piyasa değerine baktığımızda 1 BTC'nin 8.500 dolar seviyesinde olduğu görülürken, bununlada 450 gün boyunca 20 dolar tutarında bir kova satın alabiliyorsunuz. BTC için özel olarak hazırlanan The BTC Bucket isimli kovanın sahibi de kolaylıkla olabilecekken, bu kova BTC birimiyle birlikte 0.0041 BTC’ye satın alınabiliyor.

Dünyanın en büyük mağaza zincirlerinden olan KFC'nin böylesine bir karar alması diğer fast food noktalarını da harekete geçirebilir. Bakalım bu öncelikle birlikte BTC daha çok kullanılabilir bir alana kavuşabilecek mi?

Whatsapp