Kayıp telefonu, Google size bulacak

Dünyaca ünlü arama motoru devi Google, devrim yaratmayı başaracak olan bir teknoloji ile birlikte karşımıza çıkıyor. Google bu teknoloji ile kayıp cihazlarınızı kolayca bulacak.

Apple ile yoğun bir mücadele içerisine giren ve özellikle işletim sistemi pazarında önemli bir yer edinmeyi başaran Google, şimdi ise gözünü rakibi tarafından geliştirilen Find my iPhone yani diğer bir deyişle iPhone’umu Bul uygulamasına dikti.

Google geliştirmeyi planladığı I Lost My Phone uygulaması ile birlikte kayıp telefonların yerini tespit ederek, dalgınlık sonucunda kaybettiğiniz yada çaldırdığınız telefonun size nerede olduğunu söyleyecek. Kullanıcılar kaybettikleri telefonları telefonlarını 'I Lost My Phone' (telefonumu kaybettim) adlı sayfadan görüntüleyebilecekken, harita üzerinden cihazın bulunduğu yere gidebilecekler.

Telefonlarında önemli bilgi saklayanlar ve art niyetli kişilerin eline geçtiği için sinirlenen kişiler ise cihazlarını dilerlerse kitleyerek bilgilerini güvence altına alabilecekler. Bakalım Google bu uygulamasıyla telefon pazarının dev ismi Apple’ı halt etmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp