Katlanan iPhone için Apple patent başvurusu yaptı

Apple firması tarafından geliştirilmekte olduğu düşünülen ve 2020 yılında tanıtılması beklenilen katlanan iPhone modeline ait gerçekleştirilen patent başvurusu kabul edildi.

Teknoloji dünyasının en güçlü ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, her alanda olduğu gibi katlanabilir telefon pazarında da liderliğe oynamayı hedefliyor. Bu bağlamda gerçekleştirdiği girişimleri arttıran şirket, esnek ekranlı iPhone modelini geliştirmek adına çalışmalarını sıklaştırmış gibi görülüyor.

Şirketin 8 Haziran 2016 yılında yani 2 yıllık bir dönem öncesinde gerçekleştirdiği patent başvurusu bugün sonuçlanırken, ortadan bükülebilen bir ekran tasarımından söz ediliyor. Bu tasarımla birlikte cihazın ikiye katlanabileceği ve ortasında oluk oluştuğu görüntülenirken, ekranda hasar oluşmaması için ise elastik ile sıvı malzemeleri kullanılmış.

Mart ayında Merrill Lynch analisti Wamsi Mohan gerçekleştirdiği açıklama da Apple firmasının 2020 yılına kadar katlanan bir iPhone üretmeyi planladığını ve katlanabilir OLED panel ile devre kartı üretimi için LG firmasını görevlendirdiği belirtiliyor. Sızdırılan patent görsellerini ele aldığımızda cihazın tam olarak açıldığında bir iPad'e benzer görünüme kavuştuğunu ve kapandığında ise tıpkı bir iPhone boyutlarına kavuşacağını görüyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi'nden alınan patent 10,020,462 sayılı olarak Apple firmasına teslim edilirken, cihazla ilgili sızıntıların yavaş yavaş kamuoyunda kendine yer bulması bekleniliyor.

Öte yandan katlanabilir iPhone modelinden gelen bu sızıntı ile birlikte cihazın 2020 yılında tanıtılmasının biraz daha netlik kazandığını söyleyebiliriz. Bakalım katlanabilir akıllı telefonlar hayatımıza nasıl bir yeni bakış açısı kazandıracak?

Whatsapp