Katlanabilir Galaxy X, Büyük Ekranlı Galaxy Note8'e Benzeyecek

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy X'in daha büyük ekranı ve bükülenilir formda bir Galaxy Note8'e benzediği iddia ediliyor.

Yıllardır söylentilerini duyuyoruz ancak sonunda katledilir akıllı telefon hayali gerçek olacak gibi görünüyor. Güney Kore merkezli medya kaynaklarından gelen bilgilere göre Huawei ilk katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sunmak için hızlı davranmaya çalışsa da Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy X veya Galaxy Wing'i önümüzdeki yıl piyasaya sunmaya hazırlandığı belirtiliyor. 

Samsung, bu yılın başlarında CES Fuarında düzenlenen gizli bir toplantıda, yeni bir prototip geliştirdiğini açıkladı ve sunumu, yatırımcıların ve operatör temsilcilerinin büyük bir ilgisini çekti. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan yeni Galaxy akıllı telefon, muhtemelen katlanabilir formda olacak, katlanmış olduğu zaman daha yüksek eğrilikleri nedeniyle daha iyi dayanıklılığa ihtiyaç duyulduğundan dolayı, bir sonraki nesil bükülebilir akıllı telefonlara yönelik ışık tutmaya da devam edecek. 

Eğer "infolding" yani içe katlanabilir teriminin neyi ifade ettiğini merak ediyorsanız, Samsung'un en yeni patentlerinden birine ait olan yukarıdaki görselde bakmanız yeterli. Cihazın ekran boyutlarına gelince, birçok defa tablet boyutlarında olacağı iddia edildi ancak bugünkü haberler ekran özellikleri hakkında daha fazla detay ortaya çıkarıyor. Samsung'un bu sene başlarında özel misafirlerine gösterdiği cihazın, cihaz içeriye doğru katlandığında göz atma ekranı işlevi görecek şekilde dışarıda iki adet 3.5 inçlik ekrana sahip bir formda telefon olduğu belirtiliyor. 

.Gösterildiği iddia edilen Galaxy X prototipinin toplam ayak izinin, açıldığında Note 8'den daha büyük olmadığı söyleniyor. Bu, Samsung'un telefonun açıldığında tablet olarak kullanılmadı fikrinden, akıllı telefonun ayak izini en aza indirmek için vazgeçmiş olabileceği anlamına geliyor.Telefonun nihai tasarımının ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil ancak bazı üreticiler, Samsung'un bileşen siparişlerini almaya başladı bile.  

Samsung'un deneme amaçlı, ilk başta 500 bin ile 2 milyon adet arasında bir üretim yapacağı ve önümüzdeki yılın ortalarında piyasaya sunacağı iddia ediliyor. Samsung'un katlanabilir akıllı telefonun piyasaya sürükmesinin neredeyse kesinlrlmesinden sonra rq bir sektör temsilcisi yaktığı açıklamada, "telefon değiştirme döngüsü bu kadar uzamasından sonra Samsung böyle yenilikçi tasarıma sahip bir akıllı telefonu daha fazla geciktirmezdi" dedi. Bununla birlikte söz konusu ekranları ve telefonları üretmek, Samsung gibi bir şirket için bile oldukça zor ve uzun test sürelerine ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle başlangıçta mütevazi sayılarda üretilmesi gayet doğal. Başlangıçtaki bu düşük satış hedeflerinin bir diğer nedeni ise büyük ihtimalle fiyat faktörü olacak. 

Whatsapp