Kanadalı Blackberry'e bir darbe de ABD senatosundan geldi.

Blackberry'nin cihazları artık ABD Senatosu tarafından istenmiyor...

Kanada'nın önemli teknoloji devlerinden olan Blackberry, kendi işletim sistemini geliştiren firmalardan bir tanesiydi. Özellikle fiziksel QWERTY klavye içeren akıllı telefon modelleri sunan firma, geçtiğimiz seneye kadar Blackberry OS adındaki işletim sistemi üzerinde çalışan modeller sunmaktaydı.

Devamlı olarak satış rakamları düşen, kötü finansal sonuçlar yatırımcılarını üzen ve işçi çıkartmaları ve küçülmelerle karşımıza gelen firma, geçtiğimiz sene artık radikal bir karar almış ve Google'ın geliştirdiği Android mobil işletim sistemini kullanmaya başlamıştı.

Firma geçtiğimiz sene ilk Android modeli Blackberry Priv'i sunarken, bu cihaz üst düzey donanım özellikleri ile gelmişti. Bu ay içerisinde de yeni modellerin gün yüzüne çıkmasını bekliyoruz.

Diğer taraftan Blackberry bazı kötü durumlarla da karşılaşmaya devam ediyor. Firma şimdi de Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'ndan veto yedi. Artık ABD Senatosu resmi çalışmalar için Blackberry 10 cihazları kullanmayacağını açıkladı.

Henüz Blackberry kullanıcıları, cihazlarını acil olarak değiştirmiyorlar ve firma, belli bir süre daha desteğini sunmaya devam edecek.

Blackberry, ABD Senatosu'nda yaklaşık 10 senedir kullanılmaktaydı. Özellikle güvenlik yönünden Blackberry ön plana çıkarken, bu durum kurumsal alanda tercih edilmesinin en önemli sebeplerden birisi olmakta.

Whatsapp