Kalkan Gezilecek Yerler

Eşsiz doğa ve tarihi güzelliklere sahip Kalkan’da bir tatil planlıyorsanız sizin için derlediğimiz Kalkan’da gezilecek yerlerle ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Kalkan Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı birbirinden güzel renkte begonvilleriyle masalsı bir tatil cennetidir. Yerli ve yabancı turistlerin tatilini geçirmeyi çok sevdiği bir beldedir. Küçük ve sevimli olan bu belde oldukça gelişmiştir. Eşsiz doğa ve tarihi güzelliklere sahip Kalkan’da bir tatil planlıyorsanız sizin için derlediğimiz Kalkan’da gezilecek yerlerle ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Güzel bir tatil geçirmenizi dileriz.

Kalkan’ın Doğal Güzellikleri

Kalkan’ın saymakla bitmeyecek doğa harikalarına tatiliniz boyunca doğru planlamayla şahit olabilirsiniz. Gömbe Yaylası ve Bezirgan Yaylasına mutlaka gidip o tertemiz yayla havasını içinize çekmelisiniz. Mavi Mağara, Güvercinlik Deniz Mağarası ve  İnbaşı Mağarası gibi eşsiz güzellikteki mağaraları keşfedebilirsiniz. Birbirinden güzel koyları tekne turlarıyla ziyaret edebilirsiniz. Hayran kalacağınız Saklıkent Kanyonu’nu gezmeden Kalkan’dan ayrılmamalısınız.

Kalkan’ın Plajları

Kalkan deyince herkesin aklına plajları gelmektedir. Haksız da sayılmazlar çünkü Kalkan’ın birbirinden güzel tertemiz turkuaz mavisi denize çağıran plajları vardır. Hepsine vakit ayırıp ve denize girip hoş vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajlarında birçok etkinlik ve su sporlarına katılabilir, su altı dalışı yapabilirsiniz. Dünyaca ünlü Kaputaş plajı, Kalkan Halk plajı, Kalamar plajı, Akçagerme plajı, Gerenlik plajı, Patara plajı gibi yeşilin ve mavinin her tonuyla sanki bir tablonun içindeymiş hissine kapılacağınız bir tatil yaşayacaksınız.

Kalkan’ın Tarihi Yerleri

Kalkan ve çevresi Işıklar Ülkesi Likya Birliği’ne başkentlik yapacak kadar önemli antik kentlerce oldukça zengindir. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Biz bunlardan birkaç tanesini yazacağız sizin için ve tarihe meraklıysanız Kalkan tatilinizde en az bir tanesiyle tarihe tanıklık edebilirsiniz. Xanthos Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Tlos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Kekova Batık Şehri gibi birbirinden güzel tarihi mirası ziyaret edebilirsiniz.

Kalkan’da Konaklama

Kalkan tatilinizi konforlu, lüks ve modern bir yerde geçirmek istiyorsanız Kalkan villa kiralama ile doğayla baş başa deniz ve doğa manzaralı, stresten ve gürültüden uzakta, huzurlu, sakin bir ortamda harika bir tatil geçirebilirsiniz. Villa Reyonu ile yüzlerce cazip fiyatlı villa seçeneği arasından dilediğinizi kiralayabilirsiniz.

Whatsapp