Kablonet’in Diğer İnternet Sağlayıcılardan Farkları

Kablonet fiber internet olanaklarını kullanıcılarına çok uygun fiyatlarla sunma ayrıcalığına sahiptir. Çünkü fiber optik altyapıyı kendi kurmuştur.

İnternet kullanımı hakkında ne kadar çok şey bilirseniz interneti o kadar akıllıca kullanabilirsiniz. İnternet bağlantınızın neden istediğiniz hızda olmadığını ya da farkında olmadan internete aslında ne kadar fazla ödediğinizi anlamak için internet sağlayıcısı nedir bilmelisiniz. İnternet sağlayıcısı size internet hizmetini belli bir altyapı üzerinden sağlar. Ve bu altyapı ne kadar iyiyse internet hızınız ve kaliteniz o kadar iyi olur. Siz bir internet sağlayıcısından belli bir paket aldığınızda aslında o sağlayıcının sunabildiği imkânlar kadar internet hizmeti alırsınız. Aldığınız internet paketi ne olursa olsun bağlı bulunduğunuz sağlayıcının alt yapı olanaklarıyla sınırlıdır. Genel olarak ülkemizdeki internet sağlayıcı firmalar telefon hattı üzerinden ve ADSL olarak hizmet verirler. Aslında bu sistemler teknolojisi eskimeye başlayan sistemlerdir. Tüm dünya fiber internet sitemine geçiş yapıyor. Telefon hattı üzerinden internet sağlamanın da dezavantajları vardır. Telefon hattı üzerinden gelen internet çevresel koşullar ve santrale olan mesafeden etkilenir. Yani servis sağlayıcının merkezine uzak olan yerlerde internet yavaş olabilir. Ya da kötü hava koşullarında internet bağlantısı sürekli kopabilir. Kablonet interneti kullanıcısına telefon hattı üzerinden değil Türksat fiber optik altyapısı üzerinden iletilir. Bu farklılık kullanıcıların kesinlikle hız ve bağlantı sorunları yaşamaması demektir. Bir diğer önemli fark ise Kablonet ’in fiber internet altyapısının kendisine ait olmasıdır. Fiber optik kablolar internet erişiminde devrim yaratan kablolardır. Eski bakır kablolar yerine döşenen fiber kablolar elektik ile değil ışık ile veri aktarımı sağlar. Zaten bu internet teknolojisi ışık hızında internet olarak da bilinir. En hızlı internet fiber internettir. Kablonet fiber internet olanaklarını kullanıcılarına çok uygun fiyatlarla sunma ayrıcalığına sahiptir. Çünkü fiber optik altyapıyı kendi kurmuştur. Fiber bağlantı 100 mbps hıza ulaşabilen yüksek hızda bağlantıyı destekler. Türkiye’deki en yüksek hızda, kesintisiz internet sağlayıcısı testlerde de görüleceği üzere Kablonet ‘tir.

İnternet Paketi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Akıllı bir internet kullanıcısı kesinlikle internet paketi içeriğinden önce internet sağlayıcının olanaklarını araştırmalıdır. İnternetle ilgili her şey altyapının sağlamlığı ile ilgilidir. Altyapının sağlam olup olmadığını anlamak için internet sağlayıcısının gücüne bakmalısınız. Kablonet neden Türkiye’nin en güçlü internet sağlayıcısıdır? Çünkü aslında en gelişmiş teknolojilerini ülkemize getiren firmadır. Türksat Kablonet kendi altyapısı ve kendi kurulum ekiplerinden oluşan bir omurga ile internet sağlar. Bu da şu demek oluyor basit telefon hattı sisteminden çok daha üstün bir teknoloji var. Vaat edilen internet hızı ve kesintisiz internet garantisi ancak üstün teknolojilerle sağlanabilir. Bu teknolojilere sahip olmayan internet sağlayıcısının kullanıcıya yüksek hızda kesintisiz internet sunması mümkün değildir. Kullanıcılar mutlaka telefon hattı üzerinden gelen internetle ilgili sorunlar yaşar. Kablonet’te ise böyle bir durum söz konusu değildir. Fiber optik kablo altyapısını Türkiye’nin dört bir yanına götüren Türksat, kullanıcılarına kaliteli hizmeti uygun fiyata kullandırabilir. Ayrıca birçok farklı internet servis sağlayıcı Türksat’ın altyapısından yararlanarak kullanıcılarına fiber internet sağlar. Türksatkablo ışık hızında fiber interneti yer altından Türkiye’de ki 24 ilde hizmet vermek üzere destek vermektedir. Doğal olarak kendi hizmetini kendi şebekesinden sunması da kullanıcılara ekonomik fiyatlarda hizmet sunmasına fırsat vermektedir. Üstelik internet hizmeti ile beraber Kablo Tv bağlantısı sağlayarak televizyon, internet ve sabit telefon hizmetlerini tek kablo üzerinden kullanma fırsatı vermektedir. Yüksek çözünürlükte HD Tv keyfini yüksek hızda internet deneyimi ile birlikte yaşayabilirsiniz. İnternet paketi seçerken öncelikle altyapı olanakları sağlam bir internet sağlayıcısını tercih etmelisiniz. Sonrasında internet kullanım alışkanlıklarınıza göre internet paketi seçebilirsiniz. Ben internet ihtiyacımı bilmiyorum diyorsanız Kablonet’in internet tarife seçici sihirbazı olanağından yararlanabilirsiniz. Günde ne kadar ne için internet kullandığınızı bilerek en uyun tarifeleri değerlendirebilirsiniz.

 Kablonet Fiber İnternet Hizmetinden Nasıl Yararlanabilirim?

Kablonetin yüksek hızda sorunsuz internet hizmetinden yararlanmak için öncelikle bulunduğunuz bölgede kablonet altyapısı var mı bakmalısınız. Kablonet web sitesinden altyapı sorgulaması için kolay bir sistem var. Altyapı sorgulama sayfasından il, ilçe, mahalle, sokak, kapı numarası ile kolaylıkla alt yapı var mı yok m görebilirsiniz. Altyapı varsa online olarak ya da telefonla abonelik başvurusu yapabilirsiniz. Alt yapı yoksa kablonetten altyapı talebinde bulunabilirsiniz. Bulunduğunuz adres için sorgulama yaptığınızda altyapı olanaklarını rahatlıkla görebilirsiniz. Altyapı bulunuyorsa müşteri temsilcisiyle başvuru için hemen konuşabilirsiniz. Ya da online başvurunuzu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca web sitesinden abonelik sözleşmesini de inceleyebilirsiniz. İnternet tariflerini detaylı olarak görebilirsiniz. Yani yükleme hızı, indirme hızı gibi detaylara göre tarife seçebilirsiniz. Kablonet’te her bütçeye her kullanıma uygun tarifeler bulunur. Kullandığın kadar öde tarifelerini ya da sınırsız internet tarifelerini değerlendirebilirsiniz. Kablonetten internet hizmeti aldığınızda hızınız asla düşmez. Bağlantınız hiçbir zaman gereksiz yere kopmaz. Ayrıca kendinize özel IP adresi tanımlatabilirsiniz. Ayrıcalıklı internet kullanmak istiyorsanız ek hizmetlere bakabilirsiniz. Fiber internet hızıyla internet deneyimini en üst kalitede yaşayabilirsiniz. Özel kampanyalardan yararlanarak avantajlı fiyatlarla fiber internet kullanabilirsiniz. İnternet hızı, kapasite gibi olanakları belirleyerek tam istediğiniz standartlarda internet paketi tercih edebilirsiniz. Kablonet internet hizmeti özel bir hizmet olduğundan belli modemlerle çalışır. Docsis 3.0 modemleri tercih ederseniz şuan 700 Mbps ye kadar desteğini vermektedir. Bu modemi tercih ederek ilerde aynı modemle tarifelerde güncelleme oldukça daha yüksek hızlarda cihazınızı değiştirmeden kullanma fırsatını yakalamış olursunuz. İnternet hizmetini alırken modem olarak da bu hizmete uygun son teknoloji modem kullanmalısınız. İnternetle ilgili tüm sıkıntılardan Türksat’ı tercih ederek tek bir seçimle kurtulabilirsiniz.

Whatsapp