JDI, Şeffaf Parmak İzi Okuyucu Sensörünü Duyurdu

Synaptics'in ekran üzeri parmak izi tarayıcı sensörü geliştirmesine ardından, JDI de şeffaf parmak izi okuyucu sensör çalışmalarına başladı.

JDI genel olarak bir ekran üreticisi olarak biliniyor ancak şirket, ürün gamını genişletiyor ve ilk parmak izi okuyucu sensörünü de duyurdu. Kapasitif dokunmatik teknolojisine dayanan bu parmak izi okuyucu şeffaf ve gelecekteki akıllı telefonlarda kullanılabilir. 

Geleneksel parmak izi okuyucuları silikondan yapılıyor ve şeffaf değiller. Son zamanlarda parmak izi okuyucu sensörlerini ekranın altına yerleştirmek için çok çaba harcandı ancak JDI tarafından duyurulan bu sensör ekrana gömülü parmak izi sensörüne yeni bie yaklaşım getiriyor. Özellikle, 18:9 en-boy oranına sahip ekranlardan sonra, yüz tanıma teknolojisinin de çok kullanışlı ve güvenilir olmaması nedeni ile ekran üzeri parmak izi tarayıcı sensörler artık acil bir ihtiyaç halini almıştı. 

Duyurusu yapılan yeni şeffaf parmak izi tarayıcı, kapasitif dokunmatik sensörü LCD paneline yerleştiren JDI'nın Pixel Eyes teknolojisini kullanıyor. Şirket, parmak izinizin üst yüzeyini algılayabileceği noktada duyarlılığı geliştirmiş. Ve bütün bu teknoloji, oldukça saydam olan bir cam üzerine yerleştirilmiş. Dolayısıyla, vivo X20'de kullanılan Synaptics sensörüyle aynı işlevselliği elde etmek için sensörü ekranın arkasına koymaya gerek kalmıyor. 

Bugün piyasaya sürülen sensör, 8 x 8 mm (160 x 160 piksel, 508 dpi) boyutlarında ve gelecek yıl Mart ayına kadar ticari olarak piyasaya sunulacak. JDI, bu amrnsürün daha büyük ve daha küçük boyutlarda olan versiyonlarını da sunacak ve şirketin asık varmak istediği nokta ise bu sensörleri esnek yapabilmek. 

Whatsapp