Jailbreak artık tozlu raflara kaldırılabilir

Apple'ın iOS işletim sistemli cihazları için hazırlanan Jailbreak uygulamasının sonuna gelindiği ve artık bir Jailbreak uygulamasının yayınlanmayacağı belirtiliyor.

iOS işletim sistemli tüketicilerin vazgeçilmesi olarak karşımıza çıkan Jailbreak programı, neredeyse tarihin tozlu raflarına kaldırılmak üzere. Apple'ın çeşitleri açıkları ve hataları doğrultusunda ortaya çıkan Jailbreak yazılımının önüne geçmek için firma tarafından çok ciddi önlemler alınmaya başlanıldı.


Özellikle son bir iOS sürümü için Jailbreak yazılımı yayınlanamzken, Apple her güncellemeyle beraber iOS işletim sisteminde bulunan hata ve açıkları ciddi ölçüde azaltmayı başarıyor. Bu doğrultuda kötü niyetli kişilerinde bu tip programlar geliştirmesi zorlaşırken, en son paylaşılan Jailbreak sürümünün üstesinden yaklaşık 1 sene geçti.


Jailbreak  yazılımlarının başındaki isim olan Luca Todesco gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte, bu yıl Jailbreak işinden vazgeçtiğini artık bu programları üretmeyeceğini açıklamıştı. Yapılan analizlere bakıldığında bunun sebebi olarak Apple'ın dışarıdan gelen saldırılara karşı iOS işletim sistemini çok daha fazla güçlendirdiğini ve bu nedenle korsan yazılımcıların artık neredeyse umutlarının kalmadığı belirtiliyor.

iOS işletim sistemli akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar kullanıcılarının yakından tanıdığı isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan Pangu Team, iOS 10.3.1 işletim sistemini Jailbreak etmek adına çalışmalara başladığını açıklamıştı. iOS 10.3.1 jailbreak uygulamasının demosu yayınlansa da, Jailbreak uygulaması yayınlanmamıştı.


Bakalım yeni iOS sürümleri için bir Jailbreak programı yayınlanabilecek mi?

Whatsapp