iTunes artık PayPal ödeme seçeneğine kavuştu

Apple bugün itibariyle Meksika ve Kanada'daki kullanıcılar üzerinde test ettiği PayPal ödeme yöntemini duyurdu.

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple, iTunes kullanıcıları için mobil ödeme desteği ardından sisteme şimdilerde ise PayPal ödeme seçeneğini kazandırdı.


Henüz tüm ülkelerde kullanılmayan PayPal ödeme yöntemine Meksika ve Kanada'daki kullanıcılar erişebilecekken, bu sistem kısa bir süre ardından tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Servisin diğer tüm ülkelere yavaş yavaş merhaba demeye başlayacağı Apple tarafından duyurulsa da, çıkış tarihiyle ilgili net bir bilgi verilmekten kaçınıldı.


PayPal ödeme yöntemlerinin ülkemizde de aktif olacakken, iPhone, iPad, iPod ve Apple Watch aracılığıyla mağaza üzerinden yapılan satın alımlarda kullanılacak. Bu ödeme yöntemi ''Ödeme Ayarları'' bölümünden PayPal seçeneği seçilerek ardından kart bilgileri girildiğinde aktif hale getirilebilir.


Ayrıca bu ödeme yöntemi Apple'ın App Store servisi haricinde müzik satımları gerçekleştirdiği iTunes servisinde de kullanabilecek. Yani iTunes üzerinden müzik satın alımlarında da artık PayPal yöntemi tercih edilebilecek. Ülkemizde oldukça yaygın şekilde kullanılan PayPal ödeme yöntemiyle birlikte bakalım Apple uygulama satın alımlarını en üst seviyeye arttırabilecek mi?

Whatsapp