İstenmeyen Tüylere Hızlı ve Acısız Çözüm: Buz Lazer

Buz lazer nedir, nasıl etki eder gibi merak edilen tüm soruları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.

Özellikle yaz aylarında pürüzsüz bir ten ile istediğini özgürce giyebilmek, tüy alma derdiyle uğraşmadan her an içinden geldiği gibi rahatça hareket edebilmek ve bunun özgüvenini taşımak her kadının istediği bir şeydir. Gelişen teknoloji ile beraber günümüzde yapılan lazer epilasyon uygulamaları, kadınlara bu konuda çözüm sunarken klasik lazer cihazlarının işlem esnasında hastaya acı vermesi nedeniyle özellikle ağrı eşiği düşük kişiler bu uygulamalara mesafeli durmaktadır. Tam bu noktada, birden fazla lazer dalga boyu ve teknolojisi ile buz lazer, konforlu bir uygulama ile istenmeyen tüylerinden hızlı ve acısız bir şekilde kurtulmak isteyen kişilere çözüm sunmaktadır. Buz lazer nedir, nasıl etki eder, vücudun hangi bölgeleri için uygundur ve etkili olması için kaç seans gerekmektedir gibi merak edilen tüm soruları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.

Buz lazer nedir?

Buz lazer, en yeni lazer epilasyon sistemlerinden biridir. Lazer uygulaması esnasında hastaya konforlu ve acısız bir işlem sunan cilt soğutma sistemine sahiptir. Soprano ICE olarak da geçen buz lazer cihazının ucundaki soğuk safir uçlar kıl foliküllerini yok etmeyi hedeflerken, cilt yüzeyini serin tutarak yanık riskini de en aza indirmiş olur.

 

Buz lazer nasıl etki eder?

Buz lazer uygulamalarında, Alexandrite dalga boyuna dayalı bir diyot lazer kullanmakta ve enerji emilimini arttıran atılım epilasyon teknolojisi sağlanmaktadır. Alexandrite dalga boyu cilt soğutma sistemi ile birleştiğinde bir yandan daha rahat ve acısız bir işlem sunarken bir yandan da özellikle açık renkli ve ince tüylerde olmak üzere birçok kıl renginde ve türünde etkili olmaktadır.

 

Buz lazer kimler için uygundur?

Konforlu ve acısız bir lazer epilasyon deneyimi yaşayarak istenmeyen tüylerinden kurtulurken, 4 mevsim pürüzsüz bir tene sahip olmak isteyen kişiler için uygundur. Tüm cilt ve kıl tiplerinde ve tüm yıl boyunca uygulanmak üzere tasarlanmıştır. Buz lazer yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve lazer uygulamasına engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmuyor olması yeterlidir.

 

Buz lazer kimler için uygun değildir?

Bu işlem, hamile, yeni doğum yapmış veya emziren kişilere uygun bir işlem değildir. Ancak bu şartlar yalnızca buz lazer için değil, tüm lazer epilasyon türleri için geçerlidir. Ayrıca 18 yaşın altındaki kişiler hormonal açıdan gelişimlerini tamamlamadıkları için bu grupta bulunanlara da lazer epilasyon yapılması tavsiye edilmemektedir.

 

Buz lazer hassas ciltler için uygun mudur?

Buz lazer uygulamasında cihaz başlığı ısıyı kademe kademe verirken bir yandan da cilde temas ederek soğutma etkisi yaptığından dolayı en hassas ciltlerde bile acı, tahriş, kızarıklık, lekelenme veya yanık yapmaz. Bu nedenle özellikle hassas ciltli kişiler için en güvenli lazer uygulaması buz lazerdir. Diğer lazer epilasyon cihazları ısıyı cilde direkt olarak verdiklerinden dolayı cilt yüzeyine zarar verme riskleri bulunmaktadır.

 

Buz lazer işlemi nasıl yapılır?

Uygulama esnasında buz lazer başlığı ile yavaş yavaş kıl foliküllerine zarar verilerek yeniden kıl oluşumunun engellenmesi sağlanır. Bunun için buz lazer sistemi kıl foliküllerinin tahrip olacağı yeterli sıcaklığa gelene kadar kademeli olarak ısı verir. Bu sayede yüksek frekanslı kısa lazer atışları yapılırken diğer bir yandan buz teknolojisine sahip cihaz başlığı cilde temas ederek soğutma ve dolayısıyla da acısız bir epilasyon deneyimi sağlar.

 

Buz lazer uygulaması vücudun hangi bölgelerine yapılabilir?

Buz lazer uygulaması her kıl türüne, her kıl kalınlığına ve vücudun her bölgesine güven içerisinde uygulanabilen bir lazer uygulaması olmakla beraber en sık tercih edildiği bölgeler yüz, kol, bacak, genital bölge ve erkeklerde göğüs ve sırt bölgeleridir. Özellikle yüz bölgesinde burun içi ve kulak kenarı ile kadınlarda genital bölge ince derili olmaları nedeniyle epilasyon esnasında daha çok acı veren noktalardır. Buz lazer soğutucu başlığı sayesinde ince derili bu hassas bölgeler de bile konforlu epilasyon sunmaktadır.

 

Buz lazer epilasyon yüz bölgesindeki tüyleri çoğaltır mı?

Hayır, tüylerin çoğalması gibi bir durum söz konusu olmaz. Yalnızca yüz bölgesinde bulunan tüyler vücudun diğer bölgelerindeki tüylere oranla daha ince yapılı, açık renkli, hızlı uzayan dolayısıyla da daha inatçı tüyler oldukları için bu bölgedeki tüylerin tamamen bitmesi biraz daha uzun sürmektedir. Ancak bir diğer yandan ağda, ip ve cımbız gibi diğer tüy alma yöntemleriyle kıllar çok daha hızlı çıkıp uzamakta ve bu yöntemlerin hassas olan yüz derisini tahriş edip zarar verme gibi riskleri bulunmaktadır. Buz lazer uygulaması sayesinde ise yüz bölgesindeki tüylerden acısız ve tahrişsiz bir şekilde kurtulurken, daha uzun süre pürüzsüz bir cilt görünümü de sağlanmış olmaktadır.

 

Buz lazer epilasyonun diğer epilasyon cihazlarına göre avantajları nelerdir?

  • Buz lazer epilasyon diğer klasik epilasyon cihazlarına göre çok daha etkilidir.
  • Başlıca avantajlarından biri ağrısız ve acısız bir epilasyon deneyimi sunarken, işlem sonrasında yanık, tahriş ve kızarıklık oluşma ihtimalini de minimum düzeyde tutmasıdır.
  • Vücudun en hassas derili bölgelerinde bile güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.
  • Her kıl tipinde ve renginde etkilidir. Özellikle lazer cihazlarından alınan verimin daha düşük olduğu ince ve açık renkli tüylerde de aynı güçlü etkiye sahiptir.
  • Birçok lazer cihazı koyu tenli kişilerde fayda sağlayamazken, buz lazer cihazı tüm ten renklerinde etkilidir ve yüz güldürücü sonuçlar sağlar.
  • Kişiye 4 mevsim pürüzsüzlük ve konfor sunar.
  • Kişiden kişiye göre değişmekle beraber genellikle 4-6 seans gibi kısa bir sürede gözle görülür bir fark yaratır.
  • Klasik lazer cihazlarında tüm vücuda uygulama yapılması halinde işlem süresi yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürerken, buz lazer cihazıyla tüm vücut 35-40 dakika içerisinde tamamlanmaktadır.
  • Yalnızca kadın hastalar için değil, erkek hastalar için de oldukça etkilidir. Erkeklerin sırt ve göğüs bölgesindeki istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmalarını sağlar.

 

Buz lazer seansları ne kadar sürmektedir?

Kişinin kıl miktarına ve uygulamanın yapıldığı bölgeye göre değişmekle beraber kıllarda belirgin azalmanın 4-6 seans arasında görüldüğü buz lazer uygulamalarının her bir seansı yaklaşık 35-40 dakika arasında sürmektedir. Diğer lazer cihaz uygulamalarında ise bu süre 1-1,5 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

 

Buz lazer uygulaması yaz aylarında yapılabilir mi?

Güneşe çıkmadan 2-3 gün öncesinde veya güneşe çıkıldıktan 2-3 sonrasında yapılmak üzere, buz lazer uygulamaları her mevsim ve bronz tene de yapılabilmektedir.

 

Buz lazer uygulamasının fiyatı nedir?

Buz lazer uygulamalarının fiyatı yapılacak olan bölgelere, kişinin kıl yoğunluğuna, seans sayısına ve kliniğin donanımı ile kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle ilk defa lazer yaptıran kişilerde seans sayıları farklılık gösterdiği için bu fark fiyata da yansımaktadır. Daha önce lazer uygulaması yaptırmış olan kişilerde ise kıl yoğunluğu azalmış olduğundan dolayı seans sayıları geri kalan kıl oranına göre daha farklı olmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buz lazer uygulaması yaptırarak istenmeyen tüylerinden kurtulup her mevsim pürüzsüzlüğü yaşamak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

-Advertorial

Whatsapp