İşte Yeni Windows 10 Güncellemesi ile Gelen Yenilikler

Windows 10 Anniversary Update yani Yıldönümü Güncellemesi nihayet yarın yayınlanacak. İşte bu güncelleme ile gelen yeni özellikler.

Microsoft, geçtiğimiz yıl 29 Temmuz tarihinde ilk Windows 10 sürümü menü ücretsiz olarak kullanıma sunmuştu. Bu sürümün üzerinden bir yıl geçtikten sonra yarın da Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi)  kullanıcılara sunulacak. Peki yeni Windows 10 güncellemesindeki yenilikler neler? 

Windows 10 Anniversary Update,  yepyeni başlat menüsü ile artık alışık olduğumuz Windows başlat menüsü deneyimini çok daha iyi yaşatıyor. Microsoft Edge üzerinde yapılan geliştirmeler de verimliliği artırırken, Windows 10 üzerinde yapılan geliştirmeler güç yönetiminde de önemli ilerlemeler kaydedilmesini sağlamış görünüyor. 

Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi Yenilikleri

Microsoft, Yıldönümü Güncellemesi ile Windows 10 işletim sisteminde oldukça önemli sayısız geliştirmeye imza attı. Sadece batarya performansı için bile 150'den fazla değişiklik ve düzeltmeler yapıldı. İşte Windows 10 Anniversary Update ile gelen yeniliklerden öne çıkanlar: 

  • Windows Ink, Windows’un gücünü kaleminizin ucuna getirerek, kolay ve hızlı not almanıza, bir ekran alıntısı üzerinde ya da sıfırdan çizim yapmanıza olanak tanıyor.
  • Windows Defender ve Windows Hello’da uygulama ve web siteleri için yeni güvenlik özellikleri var.
  • Microsoft Edge ile gelen artırılmış güç verimliliği, PC’nizin pil ömrünü en iyi şekilde kullanmanızı sağlıyor; Pinterest Pin It Button, Amazon Assistant, AdBlock, Adblock Plus, LastPass gibi yeni uzantılar tarayıcı deneyiminizi daha fazla kişiselleştirmenize yardımcı oluyor.
  • Cihazınızı açmanıza gerek kalmadan soru sorabilmeniz, PC’nizden müzik çalabilmeniz veya anımsatıcı ayarlayabilmeniz için Cortana kilit ekranının üzerinde yer alacak. Cortana ayrıca ABD ve Birleşik Krallık’ta Xbox One’da da kullanılabilecek.
  • Yeni Windows Mağazası, Windows ve Xbox’ın en iyilerini bir araya getiriyor. Artık iş ve eğlence için aradığınız her şeyi aynı yerde bulacaksınız.
  • Modern dersliğe yönelik yenilikler, eğitimcilerin kısa sürede kullanmaya başlayabilecekleri yepyeni araçlar ile daha hızlı ve daha basit bir kurulum içeriyor.

Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi)  2 Ağustos tarihinde itibariyle tüm Windows 10 kullanıcıları için tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulacak. Güncelleme Windows Update üzerinden otomatik olarak yüklenirken, güncellemenin ülkelere gruplar halinde dağıtımının yapılması bekleniyor. 

Whatsapp