İran Hükümeti, Instagram yasaklayacağını açıkladı

 İran Başsavcı Yardımcısı Muhammed Musaddık katıldığı basın toplantısında, ülke genelinde Instagram'a olan erişimi engellemeyi hedeflediklerini duyurdu.

Sosyal medya dünyasında her geçen gün daha popüler bir hale kavuşmayı başaran popüler sosyal ağ uygulaması Instagram'ı üzecek olan açıklama İran Başsavcı Yardımcısı Muhammed Musaddık tarafından gerçekleştirdi. Bir basın toplantısına katılan Muhammed Musaddık açıklamalarında çeşitli gerekçeler göstererek bu sosyal medya uygulamasına olan erişimi engellemeyi planladıklarını açıkladı.

Daha önce çeşitli nedenler gösterilerek ülke genelinde Twitter, Facebook ve Telegram gibi çeşitli sosyal paylaşım uygulamalarına olan erişimde engellenilirken, ülkede kullanılan en popüler sosyal ağ uygulaması olarak karşımıza Instagram çıkıyordu. Yasağın en kısa süre içerisinde yürürlüğe konulması ve ülke genelinde sosyal ağ sitesine olan erişimin engellenmesi beklenilirken, gelen açıklamaya göre bazı sanatçıların yardıma muhtaç insanlar için topladıkları yardımları suistimal etmeleri bu yasağın nedeni olarak gösteriliyor.

Böylesine gereksiz bir sebep  nedeniyle erişim engelleneceği Instagram, İran Hükümeti'nin başını ağrıtabilir. Çünkü Nisan ayında alınan kararla rejim karşıtı protestolar sonucunda anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'a olan erişimin engellendiği açıklanılırken, bu ülke genelinde oldukça büyük bir tepkiyi hükümetin üzerine çekmesine neden olmuştu.

Sadece İran'da değil, ülkemizde ve tüm dünyada insanların kendilerini oldukça özgür bir şekilde ifade ettiği sosyal ağ sitelerine tamamıyla uygulanan erişim yasaklarını yerinde bulmadığımızı ve desteklemediğimizi belirtmek isterim.

Whatsapp