Google Authenticator nasıl kullanılır?

1.Mobil cihazınızda, Google Authenticator uygulamasını açın.
2.Authenticator'ı ilk kez kullanıyorsanız Kurulumu başlat'ı seçin. Yeni bir hesap ekliyorsanız uygulamanın menüsünden Hesap oluştur'u seçin.

3.Mobil cihazınızı hesabınıza bağlamak için:

QR kodunu kullanarak: Barkod tara'yı seçin. Authenticator uygulaması mobil cihazınızda bir barkod tarayıcısı bulamazsa, bir tane indirip yüklemeniz istenebilir. Kurulum işlemlerini tamamlayabilmek için bir barkod tarayıcısı uygulaması yüklemek istiyorsanız Yükle'yi seçin, ardından yükleme işlemlerine geçin. Uygulama yüklendikten sonra, Google Authenticator'ı yeniden açın, ardından kameranızı bilgisayarınızın ekranındaki QR koduna tutun.

Gizli anahtar kullanarak: Sağlanan anahtarı girin'i seçin, ardından "Hesap adını girin" kutusuna Google Hesabınızın e-posta adresini girin. Daha sonra, bilgisayar ekranınızdaki "Anahtarınızı girin" kutusuna gizli anahtarı girin. Anahtarı Zamana dayalı yapmayı seçtiğinizden emin olun, ardından Ekle'yi seçin.

4.Uygulamanın çalışıp çalışmadığını test etmek için mobil cihazınızdaki doğrulama kodunu bilgisayarınızdaki Kodöğesinin yanında bulunan kutuya girin, ardından "Doğrula"yı tıklayın.

5.Kodunuz doğruysa bir onay iletisi görürsünüz. Kurulum işlemine devam etmek için "Kaydet"i tıklayın.

Whatsapp