iPhone'unu şarj etmek isteyen 14 yaşındaki çocuk öldü

Vietnam sınırları içerisinde yaşamını sürdüren 14 yaşındaki bir çocuk, gece yarısı daha önce zarar görmüş olan bir iPhone kablosu ile telefonunu şarj etmek isterken yaşamını yitirdi.

Vietnam'da yaşanan bir olay, yeniden iPhone'ların şarj sorununu gündeme getirdi. 14 yaşındaki Le Thi Xoan isimli bir çocuk iPhone'unu şarj etmek isterken, elektrik akımına kapıldı ve yaşamını yitirdi.


Genç kızın uyumadan önce iPhone'unu şarj etmek adına prize taktığı belirtilirken, daha önce kablodaki telleri zarar gören şarj aletinin elektrik akımına kapıldığı tespit edildi. Ancak yapılan inceleme de 14 yaşındaki kızın ölümüne sebebiyet veren kablonun yan sanayi mi yada orjinal mi olduğu tespit edilemezken, yetkililerden resmi bir açıklama gelmesi bekleniliyor.


Bu olay aslında sadece ilk defa yaşanmazken, telleri dışarıya çıkan kablonun yüzünden daha önce de birkaç elektrik akımı vakası yaşanmıştı. Fakat kablonun hali hazırda zarar gören bir kablo olduğu tespit edildiyse, orjinal olsa bile Apple firması tarafından yükümlülüğün üstlenmediğini de belirtelim.


Yani Apple firması soyulan kabloların kullanılmamasını can ve sağlık güvenliği için öneriyor ve imalat hatası olmadıkça kabloların değişimini kabul etmiyor. Bu haberle birlikte bizde sizlere eğer zarar görmüş bir iPhone şarj kablosu kullanıyorsanız yada Çin yapımı olan sahte şarj kablosu kullanıyorsanız, bu kabloları çöpe atıp Apple Store'ları ziyaret ederek orjinal bir şarj kablosu almanızı öneriyoruz.

Whatsapp