iPhone'larda DFU mod nasıl açılır ve bu moddan nasıl çıkılır?

Apple tarafından geliştirilen iPhone modellerinde yazılım yüklemek için DFU modu aktif hale getirilmelidir. Peki ama iPhone DFU mode nasıl açılır?

Apple markalı akıllı cep telefonu modellerinde tam olarak Device Firmware Upgrade olarak isimlendirilen ve DFU olarak kısaltılan bu mod nasıl açılır ve nasıl bu moddan çıkılır merak ediliyor. Cihazlarda yazılım güncellemesine imkan sağlayan DFU modu, deyim yerindeyse bir yazılım yükleme modu olarak adlandırılabilir.

iPhone'larda bir yazılım yükleme işlemini gerçekleştirecekseniz, eğer bu moda geçiş yapmanız gerekirken bu yöntem iPhone 7 sonrasındaki cihazlar için geçerlidir. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sonrasındaki tüm modellerde iPhone DFU modunu aktif hale getirmek için seyretmeniz gereken adımlar, sırasıyla şöyledir;

1- İlk olarak iPhone'unuzu kapatın

2- Daha sonra iTunes programı açıkken iPhone'unuzu kablo yardımıyla birlikte bilgisayarlarınıza bağlayın

3- Cihazınızın güç düğmesine 3 saniye kadar basılı tutup daha sonra güç düğmesi basılı olmak üzere cihazınızın ses kısma tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun.

4- Karşınıza iTunes logosu ile birlikte bir Lightning kablo resmi çıkacakken, daha sonra tuşlardan elinizi çekip gerekli işlemleri uygulayabilirsiniz.

iPhone'da DFU moddan nasıl çıkılır?


 Daha önce yanlışlıkla yada bilerek  DFU moda giriş yapmış olabilirsiniz. DFU moddan çıkmak için yapmanız gereken işlemler ise basit ve bir o kadarda kolay. İlk olarak bilgisayara bağlı olan iPhone'unuzun kablosunu çıkartın ve ardından güç tuşuna ve ses kısma tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun.

Ekrana gelecek olan Apple logosunu bekleyin. Logo geldikten sonra iPhone DFU moddan çıkmış olacakken, artık normal şekilde cihazınızı kullanabileceksiniz.

Whatsapp