iPhone Zil Sesi Nasıl Değiştirilir?

iPhone Zil Sesi değiştirme, normal akıllı telefonlara göre sizi biraz daha uğraştırabilir. iPhone zil sesi nasıl değiştirilir ve dışarıdan istediğiniz mp3 leri zil sesi yapma ile ilgili detaylar makalemizde.

Iphone telefonlar dünyada en çok kullanılan telefon modellerinin başında geliyor. Gerek özellikleri ile gerekse tasarımı ile inanılmaz derecede göz dolduruyor. İlk çıktığı günden bugüne adım adım her açıdan bir gelişme gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Duvar kâğıtları ile telefonunuzu kendinize özel hale nasıl getirebiliyorsanız, bunu zil sesi atayarak da yapmak isterseniz ne olacak? Her şeyi ile tamam olan bu telefonlara istediğimiz müziği zil sesi yapmak, diğer telefonlara zil sesi yapmak kadar kolay değil. Görüntüsünün dışında zil sesi ile de telefonunuzu şahsına münhasır hale getirmek isterseniz, Apple Itunes üzerinden belli ücretler karşılığında zil seslerini satabiliyor ama Türkiye’ye bu desteği sunmuyor. Yani diyor ki bizlere “Kendi zil sesini kendin yap.” Bu desteği ücretli sunduğu için, biz de  “Her istediğim müziğe ücret ödemeye can mı dayanır?” diyoruz. Ama tabii bununda bir çaresi var.

Öncelikle Iphone telefonlarda, modeli ister Iphone 4 olsun ister 4s ya da Iphone 5, Iphone 5s, Iphone 6 hiç fark etmez, müziğinizin süresi 40 saniyeyi aşamaz. Şimdi gelelim Iphone olan herhangi bir telefonunuza zil sesi yapmaya; ilk önce telefonunuza Iphone zil sesi yapma programı olan, Itunes uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Eğer zil sesi yapmak istediğiniz müzik Itunes da var ise direkt zil sesi yapabilirsiniz ama yok ise de o zaman da bir çözümü var hemen “Olmayacak mı?” demeyin; o istediğiniz müziği önce Itunes’un arşivine eklemeniz gerekiyor. Bu arada bu anlatacağım işlemi Iphonelarınızda uygulayabildiğiniz gibi Ipadlerinizde de gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Şimdi, Itunes programını indirdiniz ve kurdunuz, bunu zaten indirdikten sonra uygulamanın da sizi yönlendirmesi ile rahatlıkla yapabileceksiniz. Cihazınızı bilgisayara bağlamayın hemen, bunu sonradan yapacağız çünkü. Önce Itunes uygulamasını açıyoruz ve zil sesi yapmak istediğimiz müziği Itunes ile açıyoruz. “Müzik”lere tıklıyoruz.

 

 

Zil sesi yapmak istediğimiz müziği Itunes’a sürüklüyoruz.

 

Ardından da müziğe sağ tıklayıp, “Bilgi Ver”e tıklıyoruz.

Sonrasında açılan pencerede üst tarafta “Seçenekler”e tıklayıp, gelen ekranda alt tarafta müziğin kırpma aralıklarını belirlememiz gerekiyor. Unutmayalım ki en fazla 40 saniyelik aralık belirleyebiliyoruz. Iphone böyle buyurdu. ☺ Örneğin; 2:20 ile 3:00 arasındaki kısmı çok beğendiniz diyelim, o zaman hemen o bölümü seçip, bir de kırpıyoruz. Bu sebepten dolayı müziği iyi dinleyip, kesmek istediğimiz aralıkları sağlam belirlemeliyiz. Ne de olsa, en sevdiğiniz aradığında ya da aileniz aradığında yine en sevdiğiniz olan müzik çalacak. Belirledikten sonra “Tamam”a basıp menüden çıkabiliriz.

Şimdi yapmamız gereken sıradaki şey, parçanın üstüne geliyoruz, sağ tıklıyoruz ve “AAC Sürümünü Yarat” seçeneğini seçiyoruz.

Bu komutu verince Itunes, müziğimiz ile aynı adı taşıyan ve sadece belirlediğimiz 40 saniyeyi içeren bir kopyayı ortaya koyacak. Artık bütün işimiz bu kopya ile.

Bu arada aynı isimdeki AAC sürümünü silebilirsiniz artık. Çünkü onunla bir işimiz kalmadı, kafamız karışmasın değil mi?

Sonra, ortaya çıkan müzik parçasının uzantısında küçük bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Bunun için dosyanın Windows Gezgini’nde görüntülenmesi gerekiyor ve biz de bu yüzden parçaya sağ tıklayıp “Windows Gezgininde Göster” komutunu veriyoruz.

 

Bu işlemi yapabilmemiz için öncelikle dosyanın uzantısını görmemiz gerekiyor. Örneğimizdeki dosyamızın uzantısı. m4a imiş.

 

Bu uzantıyı görebiliyorsak sorun yok. Ama ya göremiyorsak? Ancak klasör seçeneklerimizde uzantılar gizli ise bunu “Düzenle/Görünüm/Bilinen Dosya Türleri için Uzantıları Gizle” adımlarını takip ediyoruz ama kutucuğun seçili olmaması gerekiyor.

Uzantıları. m4a ise zil sesini seçip uzantısını. m4r yapıyoruz. Bu işlemi gerçekleştirmemiz için de zil sesine sağ tıklayıp Bilgi Ver seçeneğini seçip, buradan isim ve uzantı bölümünü. m4a yerine. m4r yapmamız gerekiyor. Bu işlemi yapınca dosyanın simgesi de değiştiği için, işlemi doğru yaptığımızı da bu şekilde anlıyoruz.

 

Uzantıyı değiştirdikten sonra sistem bizden emin olmak istiyor ve yaptığımızı doğrulatmak istercesine aşağıdaki görüntüde gördüğünüz soruyu yöneltiyor.

 

Bulunduğumuz klasörü kapatmadan, formatını değiştirdiğimiz müzik dosyasını Itunes’a sürüklüyoruz, buna Itunes’daki ses tonlarına atıyoruz da diyebiliriz. Nasıl istersek artık! Çünkü Itunes da yer alan “ses tonları” bölümüne girdiğimizde attığımız ses dosyası ile karşılaşacağız. Şimdi cihazımızı bilgisayarımıza bağlayabiliriz.  Bağladıktan sonra Itunes’dan cihazımıza girip yukarıdan ses tonlarını seçip, sağ alttan “Uygula” diyebiliriz. Uygula dedikten sonra, artık o bayılarak dinlediğimiz müziğin en sevdiğimiz kısmı zil sesi olarak Iphone4, 4s, 5, 5s ya da 6 -artık ne olursa hangisi olursa- model telefonumuzda. ☺

 

Aşağıdaki görüntüde gösterilen “Seçilen Ses Tonlarını” eş zamanla diyoruz ve işlem tamamdır.

 

Geriye sadece aşağıda anlatılanlar kalıyor.

 

Şimdi Ayarlar/Sesler/Zil Sesi diyerek atmış olduğunuz müziği cihazınızın söylediğim ayarlarından zil sesi yapabilirsiniz. Böylece Iphone’nuzda artık en sevdiğiniz şarkının yine en beğendiğiniz kısmı zil sesi olmuştur bile. Tamam, evet biliyorum uzun bir uğraş, meşakkatli bir iş. Ama hangi iş kolay ki söyler misiniz? Ya Iphone’nun o göz alıcı özelliklerine ve tasarımına kanmayıp almayacaksınız ya da istediğiniz müzik ile uğraşmayıp elinizdekiler ile yetineceksiniz. Ama bana kalırsa o sesi duymaya değer bu uğraş! Hem bir kere yaptınız mı, eliniz alışır gerisi daha hızlı gerçekleşir.

Iphone şarkıyı zil sesi yapmak kolay olmayabilir ama dediğim gibi bütün zorluğuna değiyor. Yukarıda anlattığım görselli adımlarda şarkı isimleri değiştiği için, özür dilerim okuyuculardan. Ancak mantığını anlattığımı düşünüyorum. Şimdi arkadaşlar, bir de Itools denilen bir program var bildiğiniz üzere. Bu çevremden de duyduğum kadarıyla biraz daha kolay ve çabuk sonuca ulaştırıyor bizleri. Iphone mp3 zil sesi yapmak için, öncelikle Itools uygulamasını bilgisayarımıza indiriyoruz ve yine uygulamanın bizi güzelce yönlendirmesi ile programımızı sorunsuz kuruyoruz. Bu programın kısa ve kolay yolu müzikleri mp3’e kendi çevirmesi. Üstelik bunu birçok müziği aynı anda programa atarak da yapabiliyoruz. Neyse işin tadını kaçırmayalım, teker teker anlatalım nasıl yapıldığını. 

Itools uygulamasını indirip yükledikten sonra, sıra Iphone telefonumuzu Itunes ile açmak geliyor.

 

Daha sonra Itools uygulamasını açıyoruz.

Bunu da hallettikten sonra önümüze çıkan pencerede Media kısmına tıklıyoruz.

Şimdi geldik işin en keyifli ve heyecanlı kısımlarından birine. ☺ Import’a tıklayıp bir de üstüne zil sesi olacak mp3’leri seçtik mi tamamdır. Geriye çok az bir işlemimiz kalıyor.

 

Seçtiğimiz mp3’ler telefonumuza otomatik olarak çevrilerek kopyalanıyor. Üstelik dediğim gibi tek tek seçerek yapmak zorunda da değilsiniz, birkaç tanesini seçip çevirerek kopyalayabilirsiniz.

Ancak bir DİPNOT VEREYİM. Mp3’leri Import etmeden önce sağ taraftaki menüden Ringstone yazılı olanı seçip, ondan sonra Import ile istediğimiz mp3’ü bilgisayarımızdan seçelim, program çevirip zil sesleri içine atsın.

Şimdi gençler konuyu bağlamamız gerekirse, yazının girişinde de bahsettiğim gibi Apple, Itunes ile bize bu desteği ücretli veriyor. Günümüzde filmler ve diziler ile o kadar haşır neşiriz ki dolayısıyla bunların müzikleri ile de bir o kadar tanışıyoruz. Artık dizilerin, filmlerin konularının önüne geçiyor, müzikleri. Çünkü müzik onları tanımamızda ilk etmen. Ki, sevdiğimiz diğer şarkıları saymıyorum bile. Doğal olarak bunları telefonlarımıza zil sesi yapmak istiyoruz. Bunu Iphone telefonlarda yapmak pek kolay olmuyor haliyle. “Keşke başka marka telefon alsaydım, ama ne yapayım Iphone’dan da vazgeçemiyorum”, dediğinizi duyar gibiyim. O zaman ne yapacağız? Iphone zil sesi ayarlamayı öğreneceğiz. Bunun da bazı zorlukları olduğunu kabul edeceğiz. E ne demişler? “Gülü seven dikenine katlanır.”

Whatsapp