İphone XR, ABD'de Yılın İkinci Çeyreğinde En Çok Satılan Telefon Oldu

Apple'ın uygun fiyatlı iPhone modeli olarak piyasaya sunduğu iPhone XR, yılın ikinci çeyreğinde ABD pazarının en çok satan modeli oldu.

CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) tarafından yapılan bir araştırmaya göre İphone XR ABD pazarında, yılın ikinci çeyreğinde diğer tüm modellerden çok satarak birinci sıraya yerleşti.

İphone XR modelinin bu başarısına rağmen, raporda Apple için herşeyin çok iyi gitmediğini ortaya koyuyor. Bu eğitim devam ederse, İPhone XR'nin nispeten düşük fiyatı nedeni ile şirketin ortalama cihaz satış fiyatını 800 $'a düşecek.

Önceki çeyrekte, daha yüksek depolama alanına sahip cihazların satışları, ortalama satış fiyatını artırmıştı. Küçük bir karşılaştırma yapmak gerekirse, geçen yılın ilk çeyreğinde yapılan iPhone yükseltmeleri, toplam satışların % 33'ünü oluştururken, bu oran bu yılın ilk çeyreğinde, %38'e ulaştı. Bu durumda, ortalama satış fiyatı, 800$'ın biraz üzerinde kalabilir. 

Hizmetler geliri de oldukça istikrarlı görünüyor. ABD'deki iPhone müşterilerinin neredeyse yarısı ücretli iCloud servislerini tercih etti ve yaklaşık % 21'i Apple Music için ödeme yapıyor ve % 13'ü de eski iTunes müzik servisini kullanıyor. Öte yandan, AppleCare artık eskisi kadar popüler değil.

Whatsapp