iPhone X'in teslimat süresi normale döndü

Akıllı telefon üretiminin önemli ismi olan Apple'ın, yeni nesil akıllı telefon modeli iPhone X'in üretim bandındaki sıkıntıların üstesinden geldiği ve stoklarını doldurduğu belirtiliyor.

Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi Apple, iPhone 8 ile iPhone 8 Plus modellerinin beklenen talepleri görmemesi sebebiyle oldukça kara günler geçirmişti. Ancak iPhone X ile birlikte bu sıkıntıları gidermeyi hedefleyen Apple firması, Eylül ve Kasım ayı içerisinde ise gündeme bu modelin üretiminde yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelmişti.

Cihazın ilk gün karşılaştığı yoğun sipariş ardından ne yapacağını şaşıran Apple, üretimde yaşanan sıkıntıları gidermek için donanım tedarikçileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen bu görüşmelere göre şirketin onuncu yılına özel olarak hazırlanan iPhone X modelinin sevkiyat süreci yavaşça normale geri dönüş yaparken, ABD'nin en büyük GSM operatörleri AT&T, Verizon ile Sprint'ten cihazı sipariş edecek olanlara cihazların 1 ile 3 iş günü içerisinde sevkiyat edileceği açıklandı.

Los Angeles, Chicago, New York, Pittsburgh ve Seattle'daki Apple Mağazaları ziyaret edenlerden aldığımız bilgilere göre stoklarda rahatça iPhone X'lerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca son olarak az önce belirttiğimiz popüler 3 GSM operatörünün de SIM kilitsiz olmak üzere cihazları bir gün içerisinde kargolayabildiğini belirtelim.

Üretim bandında yaşanan sıkıntıların giderilmesiyle birlikte Foxconn firması günde 450 bin ile 500 bin adet iPhone üretimi gerçekleştirebilirken, stok sıkıntısının bu nedenle ortadan kalktığı belirtiliyor. Bakalım bu durum gerçekten Foxconn firmasının üretim bandındaki çalışmaları gerçekleştirmesi nedeniyle mi yoksa cihazın ilgi görmemesi nedeniyle mi yaşanıyor?

Whatsapp