İphone X'in Maliyeti Ne Kadar?

Apple iPhone X, 999$ fiyat etiketi ile duyuruldu. Peki yeni iPhone X'in toplam üretim maliyeti ne kadar? Merak ediyor musunuz? İşte,Apple iPhone X'in üretim maliyeti.

Apple iPhone X'i 12 Eylül'de 999 $ fiyatla resmi olarak duyurdu. Çin'deki endüstri kaynaklarına, iPhone X'te kullanılan her bileşenin ayrı ayrı maliyetini araştırdı ve İPhone X'in toplam üretim maliyeti ortaya çıktı. İphone X'in maliyeti, toplam 412,75 dolar, ya da başka bir deyişle, İPhone X'in maliyeti perakende satış fiyatından % 60 daha ucuz. 

İphone X'in en pahalı bileşeni, Samsung tarafından üretilen 5.8 inçlik OLED paneli oluyor. OLED panelin fiyatı, birim başına 80 $ ve cihazda kullanılan diğer herhangi bir bileğinden daha yüksek. Toshiba'dan satın alınan NAND belleği 256 GB için 45 dolar. 3 GB RAM ise onun hemen hemen yarısı kadar, yani sadece 24 Dolar fiyata sahip. 

Apple, TSMC tarafından 10 nm proses teknolojisinde üretilen Apple A11 Bionic yonga setini de duyurdu. Bir yonga setinin fiyatı 26 $ iken üzerinde entegre  olan modem Qualcomm tarafından sağlanıyor ve 18 $ daha fazla fiyata sahip.

Apple iPhone X'in 3D sensörleri de pahalı bileşenler kategorisinde ve 25$ fiyatı bulunuyor. Bu sensörler, 18$ fiyata sahip olan ön panel camının altında korunuyor. 

Tüm bileşenlerin toplamı, satış fiyatı kadar yüksek olmayabilir, ancak rakamların sizi yanıltmasına izin vermeyin. Bir akıllı telefonun gerçek maliyeti, imalat, lojistik ve en önemlisi Ar-Ge maliyetlerini de hesaba katarak ortaya çıkar ve yukarıda verdiğimiz rakamlara bu maliyetler dahil edilmemiştir.

Heyecanla beklenen yeni iPhone X, 27 Ekim tarihinde ön siparişe sunulacak ve 3 Kasım'da tüketicilerle buluşmaya başlayacak. 

Whatsapp