İphone X'in Ekran Sorunu Bitmiyor

İphone X, kısa süre,içinde iki farklı ekran sorunu ile gündeme geldi. Soğuk havalarda, dokunmatik tepkisi vermeyen iPhone X'in ardından şimdi de yeşil çizgi sorunu Apple'ın başını ağrıtıyor.

Apple'ın en yeni akıllı telefonu ve geleceğin akıllı telefon tasarımı olarak nitelenen iPhone X, ekran sorunları ile gündemde. Bazı kullanıcılar, iPhone X'in ekranının soğuk havalarda dokunmatik özelliğinin işlevselliğini yitirdiğini, bazı kullanıcılar ise ekranın kavisli olduğu kenarında yeşil bir çizginin oluştuğunu rapor ediyor. 

Bazı iPhone X kullanıcıları, iPhone X'in ekranının çok soğuk havalarda,işlevsiz kaldığını belirten geri bildirimler paylaştı. İphone X'in ekranının donması ya da dokynmstiğin çalışmaması olarak yorumlanan bu sorun Apple tarafından da kabul edildi ve en kısa sürede çözüm üretilecek sözü verildi. 

Bununla birlikte bir başka sorun daha ortaya çıktı. Sayısı hiç de azımsanmayacak kadar olan bazı iPhone X kullanıcıları, ekranın kenarlarında ekranı boydan boya geçen yeşil bir çizgi oluştuğunu belirtiyor ve bu görüntüleri de sosyal medya üzerinde paylaşıyorlar. Ayrıca bu gisofunun herhangi bir düşürme ya da darbeden sonra oluşmadığı da belirtiliyor. İphone X ekranında oluşan yeşil çizgi ile ilgili Apple cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak uzmanlar, böyle bir durumun büyük ihtimalle donanımsal bir sorundan kaynaklandığını ve teknik servis müdahalesi olmadan da giderilrmeyeceğini iddia ediyor. 

Apple, iPhone X ekranı için en büyük tedarikçisi olarak Samsung ile anlaşmıştı. Cupertino merkezli şirketin ilk defa OLED ekrana geçiş yaptığı iPhone X modeli ile böylesine önemli sorunlar yaşaması, iPhone X'i satın alacak tüketicileri de tedirgin etti. 

Whatsapp