iPhone X'in ekran gövde oranı, rakiplerine göre ne durumda?

Apple tarafından tanıtılan ilk çerçevesiz akıllı cep telefonu olan iPhone X'in rakipleriyle birlikte karşılaştırıldığında ekran gövde oranının ne olduğu ortaya çıktı.

Yeni nesil akıllı cep telefonlarının tamamıyla çerçevesiz bir tasarımı içeren ekranla birlikte gelmesi beklenilse de, şu anda hali hazırda çerçevesiz diye tanıtılan tüm telefon modellerinin çok ufakta olsa bir çerçeve içerdiğini söyleyebiliriz. Son dönemin modasına katılan Apple firması da iPhone X modelinin tanıtımını gerçekleştirirken, bu telefonun diğer rakiplerine göre ekran ve gövde oranının ne olduğu merak ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Çinli üretici Xiaomi tarafından tanıtılan ve süper bir görünüme sahip olan Mi Mix 2 isimli cep telefonun tanıtım görsellerinde insanların yanıtıldığı ve aslında tam anlamıyla çerçevesiz bir tasarıma sahip olmadığı belirtilmişti. Bunun üzerine tamamıyla çerçevesiz gibi tasarlanan iPhone X ise pazarı bir hayli heyecanlandırmayı başardı.

GSMArena tarafından cihazlar üzerinde gerçekleştirilen araştırmalara baktığımızda ekranın dikdörtgen olarak ele alındığında, tüm hesaplamalar yapıldı. Bu hesaplamalara göre Apple iPhone X modelinin ekran gövde oranı %81,49, LG V30'un %83,24 ve Xiaomi Mi Mix 2'nin ise %82,63 olduğu ortaya çıktı.

Yani çerçevesiz en az çerçeve içeren model olarak karşımıza Apple iPhone X liderlik koltuğunda çıkarken, ikinciliği Xiaomi Mi Mix 2 ve üçüncülüğü ise LG V30 kaptı.

Whatsapp