iPhone X'e Benzerliği İle Dikkat Çeken Moto P30 Resmi Olarak Duyuruldu

iPhone X modeline benzerliği ile dikkatleri biranda üzerine çeken Motorola'nın yeni akıllı telefonu Moto P30 bugün resmi olarak listelenmeye başladı.

Motorola'nın yarın Çin'de düzenleyeceği etkinlik öncesi yeni akıllı telefonu Moto P30 site üzerinden listelenmeye başladı. Çentikli ekrana sahip olan cihaz tasarım noktasında neredeyse iPhone X ile tamamen aynı gibi görünüyor.

Moto P30, arka tarafta cam gövdeye sahipken yanlarda inceltilmiş alüminyum çerçeve ile şık bir tasarıma sahip olan cihazın üst tarafında geniş bir çentik yer alırken alt tarafta ise Motorola yazan ufak bir çerçeve bulunuyor. Telefon beyaz siyah ve farklı renklerin bir araya gelmesinden oluşan bir varyant ile piyasaya sürülecek.

Motorola Moto P30, sekiz çekirdekli Snapdragon 636 işlemci ile piyasaya sürülecek. Bellek tarafında 6 GB RAM belleğinin yanı sıra 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri bulunacak.

Geniş bir çentiğe ve 2.5D kavisli ekrana sahip olan cihazda 6.2 inç boyutunda 19:9 orana sahip çerçevesiz diyebileceğimiz bir ekran paneli kullanılıyor. Kamera tarafında yapay zeka ve AR desteği bulunan 16 MP çözünürlüğünde ana kamera ve onun yanında 5 MP çözünürlüğünde bir yardımcı kamera yer alıyor. Ön tarafta ise 12MP çözünürlüğünde ve  f / 1.8 diyafram aralığına sahip bir kamera yer alıyor. Arka tarafta ayrıca bir parmak izi ve çift LED flaş bulunuyor.

18W hızlı şarj desteği ile beraber gelen Moto P30'un içerisinde 3000 mAh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Çin pazarına yönelik olarak geliştirilen bir model olduğu için yazılım tarafında Android 8.1 Oreo işletim sistemi bulunsa da arayüz tarafında bu sefer farklı bir arayüz kullanıcıların karşısına çıkacak. Cihazda yer alan Dolby 360 surround ses desteği ve U-touch ekran özellikleri ile kullanıcılara zengin bir deneyim sunulacak.

Whatsapp