iPhone X Tesla: kendi kendini şarj ediyor

Sıra dışı mobil cihazlar tasarlayan Caviar firması, iPhone X'i ele alarak muhteşem bir şekilde dizayn etti. Caviar tarafından iPhone X Tesla olarak isimlendirilen bu model, güneş enerjisi ile şarj oluyor.

Küresel pazarda bugün itibariyle dağıtımlarına başlanılan iPhone X modeli, ilginç bir tasarımla birlikte karşımıza çıktı. Daha önce geliştirdiği lüks cihaz modelleriyle gündeme gelen Caviar firması, iPhone X modelinin kasasını yeniden tasarlayıp iPhone X Tesla ismiyle birlikte satışa sunmaya hazırlanıyor.


Özel olarak tasarlanan bu ürünlerde lüks metaryaller kullanmak yerine yeni bir bakış açısıyla yaklaşan Caviar, iPhone X Tesla modelinde şarj sorununa bir çözüm bulmayı amaçlıyor. Bu modelde iPhone X'in kasası titanyum olarak değiştirilirken, cihazın arka panelinde bu titanyum üzerine birde güneş paneli yerleştiriliyor. Bu panelle ise telefonunun şarjı daha uzun süre dayanabiliyor.


Düşmelere karşı çok dayanıklı olduğu iddia edilen bu modelin arka yüzündeki kamera çıkıntısı da altın kullanıldığı görülüyor. 24 karat altın kaplamalı detaylar ürünün birçok farklı yüzünde yer alırken, ana model Avrupa pazarında 999 dolara satışa sunuluyordu. Caviar ise hazırladığı iPhone X Tesla modelinin 64 GB kapasiteli modeli 4.445 dolar ve 256 GB kapasiteli modelini ise 4.700 dolar olarak belirlemiş durumda.


Ülkemizde resmi olarak satışa sunulmayacak olan iPhone X Tesla modelinin farklı yöntemlerle ülkemize getirilmesi beklenilirken, fiyat etiketinin yaklaşık 20 bin ile 25 bin TL civarında olacağı düşünülüyor.

Whatsapp