iPhone X Stokları Güney Kore'de Dakikalar İçinde Tükendi

Güney Koreli en büyük operatör olan SK Telecom satışa sunulan iPhone X stoklarının dakikalar içinde tükendiğini açıkladı.

Apple, LG ve Samsung'un kendi evinde yani Güney Kore'de stoklarını sadece dakikalar içinde tüketmeyi başardı. Hemde bunu en pahalı akıllı telefonu olan iPhone X ile yaptı. 

Güney Kore'nin en büyük operatörü olan SK Telecom yaptığı açıklama ile Apple iPhone X modelinin tüm ön sipariş stoklarının 3 dakika içinde tükendiğini doğruladı. Bu elbette büyük bir başarı. Çünkü böylesine pahalı bir cihazın bütün stoklarının dakikalar içinde tükenmesi firmanın çok sayıda takipçisi olduğunu gösteriyor. Geçen sene piyasaya sürülen iPhone 7 modeli ise yine Güney Kore'de yaklaşık 20 dakikada bütün stoklarını eritmeyi başarmıştı.

SK Telecom Güney Kore'nin Yonhap Haber Ajansına yaptığı açıklamada, sahip olduğu iPhone 8 ürün adetinin yaklaşık yarısı kadar iPhone X modeline sahip olduğu için gümüş renkli iPhone X'in ön siparişlerde yaklaşık 1 dakika içinde tükendiğini söyledi.

Endüstri analistleri, yaklaşık olarak 150.000 iPhone X modelinin Güney Kore'ye gönderildiğini tahmin ediyor. Bu yüzden sadece bir kaç dakika içinde 150.000 adet iPhone X stoğunun tükendiğini söyleyebiliriz. Analistlere göre, iPhone 8 serisi iPhone 7 serisinin % 70'i civarında bir ilgiye sahip. Bunun nedeni iPhone X'in iPhone 8 serisi ile beraber piyasaya sürülmesinden kaynaklanıyor.

Akıllı telefonun ABD'nin fiyatına kıyasla büyük daha fazla bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen, iPhone X modeline olan ilgi Güney Kore'de oldukça fazla gibi görünüyor. Güney Koreli müşteriler 999 ABD doları fiyat etiketi ile karşılaştırıldığında taban model olan 64GB dahili depolama alanına sahip model için yaklaşık 1.237 $ ücret ödemek zorunda kalıyorlar.

Whatsapp