iPhone X Plus ve iPhone X 2018 4GB RAM ve İki Hücreli Batarya ile Gelebilir

KGI Securities'in analistleri, iPhone X Plus ve iPhone X 2018'in 4GB RAM ve daha büyük iki hücreli bataryalara sahip olacağını iddia ediyor.

KGI Securities'in Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2018 yılında iPhone X Plus, iPhone X ve 6.1 inç LCD ekrana sahip bir iPhone modeli sunacağını iddia etmişti. Ming-Chi Kuo, daha önce verdiği bilgilerde Apple'ın iPhone X modellerini OLED ekranla, üçüncü bir iPhone ni ise LCD ekranla sunacağını belirtmişti. 

Giriş seviyesi iPhone olacak modelin 6.1 inç Full HD çözünürlükte Ultra ince çerçeveleri olan bir LCD ekrana sahip olduğu iddia ediliyor. Kuo, bu modelde, iPhone X'ten %8.5 daha büyük 2.850 ile 2.950 mAh arasında kapasiteye sahip tek hücreli dikdörtgen bir bataryanın kullanılacağını tahmin ediyor. Tayvanlı üreticiler; Pegatron, Foxconn ve Wistron, sırasıyla yüzde 60, yüzde 30 ve yüzde 10'luk üretim payı ile 6.1 inçlik iPhone'un ana montajcıları olacak. 

Japon Display'in dört tarafta sadece 0,5 mm'lik ultra ince çerçevelere izin veren 6.1 inçlik iPhone için "Full Active LCD teknolojisine" sahip LCD panellerinin yaklaşık yüzde 70'ini tedarik edeceği zaten biliniyor. 6.1 inçlik iPhone, alüminyum çerçeve, 3D Touch özelliği olmaması, tek lensli arka kamera ve 3GB RAM bulunan düşük maliyetli bir iPhone X modeli olmak üzere şekilliyor gibi görünüyor. 

Belki de ilk defa 6.5 inç iPhone ve ikinci bir iPhone X hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Ming-Chi Kuo'ya göre, iPhone X Plus ve ikinci nesil iPhone X olarak adlandırılan ve 6.5-inç iPhone, 5.8-inç OLED ekrana sahip olacak modeller, her biri 4GB RAM ve 3.300-3.400 ve 2.700 ila 2800 mAh aralığında daha büyük bir batarya kapasitesine sahip olacaklar. Ayrıca her iki telefonun batarya tasarımı da L şeklinde olacak. 

Apple, 6.1 inçlik iPhone Modelini uygun fiyatlı giriş seviyesi iPhone olarak sunmak için bu cihazda çift kamera kurulumu ve 3D Touch özelliğine yer vermeyecek. Ancak bu cihaz da üst seviye bir özellik olan Face ID özelliğine sahip olacak. Ming-Chi Kuo, 2019 yılına kadar TrueDepth Kamera teknolojisinde herhangi bir yükseltme olmayacağını ve 2018 model tüm iPhone'ların bu özelliğe sahip olacağını iddia ediyor. 

Whatsapp