iPhone X beklenilmeli mi, alınır mı?

Üretimi Apple tarafından gerçekleştirilen ve 3 Kasım itibariyle küresel pazarda satışa çıkacak olan iPhone X'i bekleyen önemli bir kitle bulunurken, bu cihaz gerçekten beklemeye değer mi?

Apple tarafından gerçekleştirilen tanıtım kapsamında duyurulan ancak çıkış tarihi olarak 3 Kasım'ın gösterildiği iPhone X çoğu kullanıcının kafasında bir soru işareti bırakmayı başardı. iPhone X isimli akıllı cep telefonu kimi kullanıcılar tarafından pazarın en iyi modellerinden birisi olarak gösterilse de, kimi kullanıcılar ise bu modeli tam anlamıyla bir rezalet olarak tanımlıyor.


Peki ama neden bir iPhone X almak için beklemeniz yada beklememeniz gerekiyor işte tüm doğrular bu haberimizde yer alıyor.

Neden bir iPhone X almalıyım?

Hali hazırda bir iPhone fanı iseniz ve yeni iPhone modellerinden herhangi birisini tercih edecekseniz bu modelin kesinlikle iPhone X olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Plus gibi geniş ekranlı modeller tercih edecek olanlar, 5.8 inç genişliğinde OLED çerçevesiz ekranla birlikte gelen bu modeli tercih edebilir.


Çünkü iPhone X geniş ekranlı yapısına rağmen, rakiplerine göre daha miniminize edilmiş bir yapı ile birlikte geliyor. Bunun haricinde cihazın kablosuz olarak şarj edilebiliyor olması da oldukça önemli bir artı. Cihazın kasasında kullanılan alüminyum yapının ve dikey olarak konumlandırılan çift kameranın cihazı daha farklı ve şık bir görünüme kavuşturduğunu da söyleyebiliriz.

Neden bir iPhone X almamalıyım?

İş buraya gelince haliyle başlıca söylenmesi gereken detaylardan biri cihazın fiyat etiketi olarak karşımıza çıkıyor. iPhone X'in ülkemizde 5.500 ve üzeri bir fiyat etiketine sahip olduğunu söyleyebiliriz. iPhone X ile iPhone 8 Plus modelini karşılaştırdığımızda cihazın teknik açıdan tek içerdiği farklılığın çerçevesiz ekran olduğunu, sunduğu performansların aynı olduğunu da belirtmeliyiz.


iPhone X modelinde güvenlik sistemi olarak kullanılan Face ID'nin de rakiplerine göre çok apar topar hazırlandığı ve Apple tarafından gerçekleştirilen tüm duyurulara rağmen tam anlamıyla bir güven sağlamadığı önemli detay. Son olarak ise cihazın içerdiği A11 işlemcisi ile 2 GB kapasitesindeki RAM bellek bizlere göre diğer firmaların geliştirdiği amiral gemisi modellerin çok gerisinde kalmış durumda.


Bu detaylardan söz ettikten sonra bir iPhone X alıp almamak sizin tercihinize kalmış gibi gözüküyor. Ancak çok büyük bir Apple fanlığınız yoksa, bu modeli tercih etmemeniz gerektiğini sizlere önerebilirim. Hatta var ise de tercihinizi bu model yerine iPhone 8 Plus'tan yana kullanmanız gerektiğini söylemeliyiz.

Whatsapp