iPhone ve iPad'lerin ekran kilidi çok kolay kırılıyor

Adından güvenli yapısıyla söz ettiren iOS işletim sisteminin, aslında sanıldığı kadar güvenli olmadığı ve ekran kilidinin kolayca kırılabildiği öne sürüldü.

Akıllı telefon sektörünün en güvenilir ismi olarak adından sıkça söz ettirmeyi başaran Apple firması, uzun yıllardır iOS işletim sisteminin güvenli yapısıyla birlikte adından söz ettirdi. FBI'a bile bilgi vermeyen ve dünyadaki tüm kurumlarla müşteri verileri gizliliği hakkında tartışma yaşayan şirket, şimdilerde ise şok bir haberle karşı karşıya kaldı.

Son günlerde iOS 11.3 işletim sisteminin Jailbreak edildiği haberleri gündemde kendine yer bulurken, şimdilerde ise iOS güvenliğine ait bir darbe daha Hacker Fantactic kullanıcı isimli bir güvenlik şirketi tarafından gündeme geldi.

iOS işletim sisteminde güvenlik uzmanları bulduğu bir açık ile birlikte herhangi bir sınırlama olmadan doğru parolayı buluna kadar deneme işlemi gerçekleştirdiklerini ve bu açık sayesinde ekran kilidini açabildiklerini duyurdu. iOS'ta 10 sefer yanlış parola deneme işlemini gerçekleştirdikten sonra iPhone'daki tüm verileri silen iOS özelliği de bu açık nedeniyle etkisiz hale getirilebiliyor.

Güvenlik araştırmacası bu yöntemin üstelik iOS 12 işletim sisteminde ortaya çıktığını ve iOS 12′de bulunan yeni bir güvenlik önlemi nedeniyle sadece ilk 1 saat boyunca parolayı doğru bulmanın gerektiğini açıklıyor. Güvenlik araştırmacısı gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte, bu tarz saldırıyı engellemek adına Apple'ın kısa süre içerisinde bir güncelleme yayınlaması beklenildiği belirtiliyor.

Whatsapp