iPhone SE ailesinin yeni üyesine ait konsept videosu yayınlandı

Apple tarafından geliştirilmekte olan iPhone SE 2 modeline ait konsept video bugün yayınlandı.

Akıllı telefon sektöründe gerçekleştirdiği her hamle ile birlikte adından söz ettirmeyi başaran Apple firması, yeni iPhone SE modeli üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın bu modelle birlikte oldukça yüksek fiyat etiketli mobil cihazlar arasında oldukça popüler olması beklenilirken, YouTube'un popüler kanalı Concept Creator cihaza dair hazırladığı yeni konsept çalışma videosunu yayınladı.

Piyasaya iPhone 6s modelinin içerdiği teknik özelliklerle birlikte çıkacağı düşünülen cihaz, iPhone 5s modelinin kasa tasarımından ödünç vermeyecek. Buna rağmen 2018'in ilk çeyreğinde en çok satan akıllı cep telefonu unvanını elde etmeyi başaran iPhone X'in çentikli ekran tasarımını ele alacak olan cihaz, yeni iPhone'lar arasında ekran ve tasarım olarak en küçüğü olarak karşımıza çıkacak. 

Concept Creator tarafından hazırlanan iPHone SE 2 modelinin konsept videosuna baktığımızda cihazın arka kasa tasarımında farklılıklar gözümüze çarparken, cam kullanılması ve daha öncekine göre büyük bir kamera lensinin tercih edilmesi dikkatleri üzerine çekiyor. 

Konsept videosuna baktığımızda tıpkı iPhone X modelinde olduğu gibi Touch ID sensörünün yer almadığı görülürken, Face ID sensörüne yer verildiği düşünülüyor. Animoji gibi diğer özellikleri de içerecek olan iPhone SE 2 modelinin önceki cihazlar gibi giriş seviyesi için değil orta segment kullanıcıları için geliştirildiğinden söz edebiliriz.

Ayrıca bu sene tanıtılması beklenilen iPhone SE 2 isimli cihazın suya dayanıklı olması da beklenilirken, 3.5 mm kulaklık girişini içermeyeceği düşünülüyor.

Whatsapp