iPhone SE 2'nin teknik özellikleri ile çıkış tarihi bilgileri geliyor

Apple'ın geliştirmekte olduğu iddia edilen uygun fiyatlı akıllı cep telefonu modeli iPhone SE 2'nin çıkış tarihi ile teknik özellikleri hakkındaki bilgiler kamuoyuna sızdırılmaya başlanıldı.

Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi Apple, akıllı telefon sektöründe sevkiyat rakamına arttırmak adına uygun fiyatlı iPhone SE 2 modelini geliştirmeyi hedefliyor. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelinin başarısız satışları nedeniyle gündemde yer alan firma, bu modeli geliştirmek için 2018 yılının ilk çeyreğini bekliyor.

Apple'a yakın olan kaynaklar ile iş ortakları tarafından elde edildiği öne sürülen bu bilgilere baktığımızda, uygun fiyat etiketli iPhone SE 2 modeli her zaman olduğu gibi tasarım anlayışını koruyacak. Yani sektörde öne sürülen iddialarda olduğu gibi iPhone SE 2 modelinde çerçevesiz bir OLED ekrana yer verilmeyecekken, ancak bu modelin geliştirilmesinde 18:9 boy oranına sahip olan bir model kullanılabilir.

Yani cihazda kullanılacak olan ekran teknolojisini ele aldığımızda çok ince olarak tasarlanmış çerçevelere yer verilecekken, bu ekranda çerçeve var mı yada yok mu anlaşılmayacak. Bu modelin tanıtımını gerçekleştirdikten sonra Apple'ın 2 yıldan fazla süre öncesinde tanıttığı iPhone 6S modelinin üretimiyle satışına da son vereceği düşünülüyor.

Firmaya yakın kaynaklar tarafından elde edilen bilgilere baktığımızda ise iPhone SE 2 modelinde parmak izi okuyucusu yerine daha uygun fiyatlı olan yüz tarama sistemi Face ID kullanılabilir. Cihazın ön kısmında 4 inç genişliğinde olan bir dokunmatik panelin kullanılacağından söz edilirken, bu bilgileri paylaşan Economic Daily News tarafından cihazın kesin çıkış tarihi hakkında da bir bilgi verilmiş değil.

Whatsapp