iPhone SE 2'nin çalışırken görüntülendiği video

Apple tarafından geliştirilmekte olduğu iddia edilen iPhone SE 2 modeline ait ilk video ve görüntüler kamuoyuna servis edildi.

Akıllı telefon sektörüne yön veren isim olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firmasının uygun fiyat etiketine sahip iPhone SE 2 modeli üzerinde çalıştığı öne sürülüyordu. Cihazın tasarımının aynı olup olmayacağı merak edilirken, aslında cihazın tam olarak üretilip üretilmeyeceği de bilinmiyordu.

Şirkete yakın olan kaynaklardan elde edildiği öne sürülen bilgiler ile şirketin raporlarında iPhone SE 2 modeline ait verilere ulaşılması bu bilgiyi doğrularken, Macotakara tarafından  ise şimdilerde bu cihaza ait olduğu öne sürülen bir video yayınlandı. Yayınlanan videoyu ele aldığımızda cihazın daha önceki sürümüne ait videosuna göre çok farklı bir şekilde tasarlanacağını ve çerçevesiz ekranıyla oldukça şık olacağını söyleyebiliriz.

Yayınlanan videodaki detaya göre cihazın ön yüzünde çentikli ekran tasarımına yer verilecekken, arka yüzeyinde ise dikey olarak konumlandırılan çift kamera sensörüyle birlikte gelecek. Cihazın genel kasa tasarımına baktığımızda tıpkı iPhone 5 serisinde olduğu gibi keskin ve oval köşelere sahip olduğunu söylemeliyiz.

Ancak ne olursa olsun çerçevesiz ekran tasarımının cihazlara sağlayacağı ekstra fiyat etiketi maliyetine göre Apple'ın böylesine bir cihaz geliştirir geliştirmeyeceği aklımızda önemli bir soru işareti olarak çıkıyor. Ayrıca cihazın bu video görüntülerinin Çin'den sızdırıldığını düşündüğümüzde, bilgilerin çok gerçekçi olmayabileceğini ve bu iPhone SE 2 modelinin bir Çin'li firma tarafından üretilen klon model olabileceğini de söylemeliyiz.

Whatsapp