iPhone restore etme işlemi nasıl gerçekleştirilir?

iPad ile iPhone'larınızda restore işlemi nasıl gerçekleştirilir merak ediliyor. iPhone restore işlemininin nasıl gerçekleştirileceği hakkındaki tüm bilgiler makalemizde yer alıyor.

Mobil dünyanın en çok tercih edilen mobil işletim sistemleri arasında gösterilen iOS işletim sistemi, her ne kadar stabil olarak çalışsa da belirli sebepler nedeniyle meydana hatalar çıkartabiliyor. Bu gibi durumlarda iOS işletim sistemini restore etmek büyük önem taşırken, bu işlemi gerçekleştirmek içinse belirttiğimiz adımları seyretmeniz gerekiyor.

iPhone'da restore işlemini gerçekleştirmeden önce kesinlikle yedek almanız gerekirken, daha önce bir yedeğiniz bulunmayorsa mevcut dosyaların tümünün silineceğini söylemeliyiz.

iPhone restore işlemi nasıl yapılır?


 iPhone ve iPad'lerde restore işlemini nasıl gerçekleştirebileceğiniz merak edilirken, aşağıdaki adımlar tek tek uygulamanız gerekiyor. Doğru uyguladığınız şekilde kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz;

  1. İlk olarak bilgisayarlarınıza iTunes'in en son sürümünü bu adres üzerinden indirmeniz gerekiyor.
  2. iTunes'i indirip kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra iPad yad iPhone'un bağlantısını gerçekleştirin ve ardından cihazın otomatik olarak açılmasını bekleyin.
  3. Daha sonra iTunes üzerinden sol üst bölümde yer alan iPhone yada iPad simgesine tıklayın.
  4. Karşınıza çıkacak olan ekrandan “Güncellemeleri Denetle” ve “iPhone’a Geri Yükle” seçenekleri görülecekken, bu seçeneklerden ''iPhone'a Geri Yükle'' seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra önce iPhone yada iPad'imi Bul seçeneğini pasif hale getirin. Dilerseniz Ayarlar>iCloud>iPhone’umu Bul seçeneğinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  5. Bu işlem ardından iTunes'ta karşınıza iPhone'u yedekleme uyarısı çıkacakken, iPhone'da kaybetmek istediğiniz medya içerikleri varsa Yedekleme'sini gerçekleştirin.
  6. Yedekleme işlemi sonrasında karşınıza yeni bir uyarı çıkacakken, buradan ''Geri Yükle'' seçeneğine tıklamanız yeterli oluyor.
  7. Cihazınızın kesinlikle bu işlem öncesinde şarjınızın %50 üzeri olması gerekirken, bağlantının kopmamasına dikkat edin. Restore işlemi bittikten sonra cihazın otomatik olarak açılacakken, iPhone'u kutusundan çıkardığınız ilk kurulum ekranı karşınıza çıkacak.
Whatsapp