iPhone kutularında, artık 3.5mm kulaklık dönüştürücü yok

Apple aldığı kararla birlikte fabrikasından bundan sonra çıkacak olan tüm iPhone kutularında 3.5 mm kulaklık dönüştürücüsünün bulunmayacağını açıkladı.

Akıllı telefon sevkiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Cupertino merkezli Appel firması, bugüne kadar 3.5 mm kulaklık girişi bulunmayan tüm iPhone'ların kutusunda kulaklık adaptörüne yer vermişti. Yeni aldığı kararla birlikte iPhone 7'den iPhone X'e kadar tüm modellerin kutu içeriğinde yer alan bu alışkanlığına son verme kararı alan firma, artık kutu içerisinde Lightning portu üzerinden cihazla bağlantı kuran kulaklık ve şarj adaptörü ile kablosuna yer verecek.

Yani kutu içerisinde artık 3.5 mm kulaklık girişini Lightning portuna çeviren aparat yer almayacakken, bu dönüştürücünün sahibi olmak isteyenler dilerlerse Apple'ın web sitesi ve Apple Store'lardan ürünü temin edebilecek. Apple'ın bu tutumu bir çok kullanıcının şimdiden tepkisini üzerine çekmişken, tüketiciler bunu tam anlamıyla bir fırsatçılık olarak niteledi.

Zaten iPhone kutularında yer alan bu 3.5 mm kulaklık dönüştücüsü kısa süreli kullanım ömrü ve düşük performansıyla birlikte tüketicilerin tepkisini üzerine çekerken, kullanıcıların haricinde birde 79 TL ücret ödemek durumunda kalması hayli sinir bozucu olacak.

Bu geçerlilik sadece iPhone Xs, iPhone Xs Plus ve iPhone XR modellerinde yer almayacakken, artık firma tarafından yeni üretilen eski iPhone modellerinin kutu içeriğinde de yer almayacak.

Whatsapp