iPhone kulaklık modunda takılı kaldı hoparlörden ses gelmiyor

iPhone, iPad yada iPod modellerinde kulaklık girişi sorunuyla karşı karşıya kalıyorsanız, bu sorunun üstesinden gelmek için makalemizdeki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Akıllı telefon dünyasının en iddialı ismi olarak karşımıza çıkan Apple firmasının geliştirdiği iPhone serisi, hep başarıları ile değil bazende yaşadığı sorunlarla gündeme gelebiliyor. Kulaklık yada hoparlör 3.5mm jack dönüştücü ile birlikte Lightning portu üzerinden cihazlara bağlanabiliyor.

Kulaklık girişini Lightning portu yada 3.5mm kulaklık jakı üzerinden cihazlarınıza bağladığınızda, meydana gelen çeşitli sorunlardan ötürü olarak iPhone ekranında cihazınızın kulaklık modunda takılı kaldığına ait ibare görebilirsiniz. Bu sorun sadece iPhone modellerinde değil, iPad yada iPod touch modellerinde de görülebiliyor.

Özellikle sorun bilinmeyen markalı hoparlörler ile kulaklıkların kullanımında meydana çıkabilirken, iOS'lu cihazlarda bu sorun çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilir. Eğer sizde bu sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki yöntemlerden bazılarını kullanabilirsiniz.

Kulaklığı birkaç defa takıp çıkartın: İlk olarak iOS işletim sistemli cihazlarda bu sorunu yaşıyorsanız, tercih ettiğiniz kulaklık yada hoparlörü bir kaç defa cihazınıza takıp çıkartın.

Farklı bir kulaklık takıp çıkartın: Eğer ilk yöntem ortaya çıkan sorunun üstesinden gelmeyi başaramadıysa, aynı yukarıda belirttiğimiz yöntemi orijinal iPhone kulaklıkla deneyin. Cihazınızda sahte olarak kullanılan aksesuarlar, bu sorunun meydana gelmesinin sebebi olabilir.

Cihazı sıfırlayın: Tuş kombinasyonunu kullanarak cihazı sıfırlamayı deneyin. Eğer bu yöntemi gerçekleştiremiyorsanız, tüm arka planda çalışan uygulamaların işlevini sonlandırıp telefonu açıp kapatabilirsiniz.

3.5mm jack girişi yada Lightning portunu temizleyin: Eğer tüm bu işlemlere rağmen sorun devam ediyorsa 3.5 mm jack girişi ile Lightning portunu temizleyin. Bu işlemi kürdan gibi tahta olan bir cisimle içerideki demirlere zarar vermeden temizleyin. Girişler içerisindeki toz, su kalıntısı yada farklı etmenler bu soruna sebebiyet verebilir.

iOS'u yeniden güncelleyin: iOS işletim sistemli cep telefonu, tablet bilgisayar yada diğer ürünleri bilgisayara bağlayıp iTunes üzerinden tekrardan güncelleme işlemi gerçekleştirin eğer buda olmazsa cihazı fabrika ayarlarına geri döndürün.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirmenize rağmen sorunun üstesinden gelmeyi başaramadıysanız, cihazınızı garantiye götürmeniz gerekiyor. Sorunun donanımsal olarak yaşandığını söyleyebiliriz.

Whatsapp