iPhone garanti sorgulama imei ile nasıl yapılır?

Apple tarafından geliştirilen akıllı cep telefonu serisi olan iPhone modellerinden birisini kullanıyorsanız, garantisinin olup olmadığını kolayca internetten öğrenebilirsiniz.

Akıllı telefon sektörünün en önemli isimleri arasında yer almayı başaran Apple firmasının geliştirdiği iPhone serisi cep telefonlarıyla ilgili önemli bir soru işareti tüketici kafasında yer alıyor.    iPhone garanti sorgulama işlemi kolayca internet üzerinden gerçekleştirilebilecekken, eskisi gibi faturayı saklamanıza yada garanti belgesini bile imzalatıp büyük bir titizlikle saklamanıza gerek kalmıyor.

iPhone modellerinde eski cihazlarda olduğu gibi bir durum yaşanmazken, ister yurt dışı isterseniz de yurt içinde iPhone modellerinden birisini kullanmaya başlayacaksanız SIM kartı takıp kurulumu gerçekleştirdiğiniz an itibarinden iPhone garanti süresi başlayacaktır. Yani cihazın satın alındığı tarihin bile önemli olmadığını sizlere söyleyebiliriz.

Eğer iPhone garanti süreniz kaç gün kaldı diye merak ediyorsanız yada servise gidecek ama garantinizin olup olmadığını merak ediyorsanız, ilk etapta bu adresi ziyaret etmeniz gerekiyor. Bu adresi ziyaret ettikten sonra faturada yazan seri numarasını kutucuğa girmeniz yada faturanızı kaybettiyseniz Ayarlar > Genel > Hakkında bölümünden seri numarasını öğrenmeniz yeterli oluyor.

Seri numarasını girdikten sonra güvenlik kodunu girip ardından devama tıklayın ve iPhone garanti süresinin  ne kadar kaldığı karşınıza çıkacaktır. Ayrıca ürünün AppleCare koruma planına uygun olup olmadığı, garanti süresini uzatıp uzatamayacağınız hakkında da bilgi bulunuyor.

Whatsapp