iPhone 9 için yeni tanıtım tarihi paylaşıldı

Apple, iPhone 9 modeli için toplandı ve tanıtım tarihi ortaya çıktı.

Apple'dan uzun bir süredir beklenen ucuz iPhone modelinin 4.7 inç büyüklüğünde ve iPhone 9 ismi ile geleceği daha önce paylaşılmıştı. Şimdi ise merakla beklenen iPhone 9 tanıtımının tarihi ile ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı.

Sızıntıları ile bilinen Jon Prosser, Twitter üzerinden Apple'ın iPhone 9 ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdiğini aktardı. Toplantıdan çıkan karar ise iPhone 9 modelinin 15 Nisan tarihinde tanıtılması ve 22 Nisan tarihinde satışa sunulması olmuş.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin yerini alması beklenen yeni iPhone 9 ve iPhone 9 Plus cihazların bazı teknik özellikleri daha önce aktarılmıştı. Touch ID, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro'da yer alan A13 Bionic işlemci, ana ekran butonu, Apple Pay, Express Transit ve NFC özelliklerine sahip olmaları bekleniyor.

iPhone 9 ve iPhone 9 Plus isimlerinin henüz kesin olmadığı aktaralım. Bazı kaynaklara göre yeni modelin ismi iPhone SE 2 olacak.

4.7 inçlik yeni giriş seviye iPhone modelinin başlangıç fiyatının 349$ veya 399$ olması bekleniyor. 64GB ve 128GB dahili hafızaya sahip model bazı kaynaklara göre gri, gümüş veya kırmızı renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

5.5 inçlik yeni iPhone modelinin fiyatı hakkında henüz bir detay yer almıyor. Önceki modellere göre değerlendirecek olursak 5.5 inçlik modeller 4.7 inçlik modellerden 100$ daha fazla başlangıç fiyatına sahip.

Whatsapp