İphone 8'in Touch ID Parmak İzi Tarayıcısı Hakkında Söylentilere Bir Yenisi Daha Eklendi

Apple'ın yeni İPhone modeli olması beklenen İPhone 8'in tanıtımına aylar var ancak bu cihaz hakkındaki söylentiler durmuyor. Bu sefer de Touch ID sensörün iPhone 8'in arkasında yer alacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 +, parmak izi tarayıcısı arka kameranın hemen yanında yer alarak piyasaya çıktı ve bazı tüketiciler hayal kırıklığına uğradı. Sonuçta, Samsung'un ekranın altına parmak izi okuyucuyu entegre etmesi söz konusuydu ve bu yönde bir beklenti oluşmuştu. Ne yazık ki bunun gerçekleşmesi için mevcut teknolojiler izin vermedi. Ve İPhone'un onuncu yıldönümü modeline geldiğimizde ise Yogi Berra!nın da dediği gibi tekrar tekrar bir defa vu yaşıyoruz. 

Başlangıçta, Apple iPhone 8 olarak adlandırılan bu yılki iPhone'un premium versiyonunun aynı zamanda 0.55 ila 0.65 inçlik bir alana kadar dokunmatik kimlik doğrulama sensörüne sahip olması bekleniyordu. Fakat bu noktada mevcut teknolojinin çıkardığı sorunlar, cihazın piyasaya sürülmesinin geciktireceği ile ilgili söylentiler çıkmasına neden oldu. Ayrıca, telefonun arkasında Touch ID sensörüne sahip bir butonu gösteren bazı iPhone 8 görüntülerinin ortaya çıkmasına da yol açtı.

Galaxy S8 / Galaxy S8 + parmak izi tarayıcısı, arka kamera ile çok yakın olduğundan, kullanıcılar parmakları ile mercekleri kolayca lekeleyebiliyor. İPhone 8'in sızan görüntüleri kamera merceğinin altında yer alan bir Touch ID butonunu gösteriyor ki ve kamera merceğinin temiz kalmasına yardımcı olabilir. 

Geçtiğimiz günlerde, 10'uncu yıldönümü iPhone modelinin önümüzdeki ay WWDC'de gün yüzüne çıkacağına dair bazı yeni söylentiler ortaya çıktı. Bu ihtimal oldukça düşük zira şu anda çoğu analist, İPhone 8'in, İPhone 7S ve İPhone 7S Plus modelleri ile birlikte Eylül ayında tanıtılacağına yönelik açıklamalar yapıyor. Bununla birlikte İPhone 8 sevkıyatının Kasım ayına kadar sarkabileceği ancak tatil sezonunda raflardaki yerini alacağı belirtiliyor. 

Bu arada CLSA Securities analistleri, İPhone 8 beklenti raporlarını açıklarken, daha önce,sızdırılan İPhone şematik görüntülerini ve bilgilerini kullandılar. Bu görseller, telefonun arkasında dikey olarak konumlandırılmış dual kamera kurulumunu, 3D yüz tanıma için ek sensörleri ve yine telefonun arkasında yer alan parmak izi tanıma sensörünü gösteriyor. 

İşte CLSA Securities raporundan bir bölüm: 

Hem Samsung hem de Apple, 2017'de tam ekran OLED telefonlarda, gömülü parmak izi algılamayı sağlamaya çalıştı, ancak optik teknolojisi olgunlaşmamış durumda ve bu iPhone 8'in en büyük sorunu gibi gözüküyor. Bazıları bu nedenle parmak izi sensörünün kaldırılacağını ve 3D algılama ile değiştirileceğini düşünüyor. Son tedarik zinciri kontrollerimiz, iPhone 8'in güvenlik, kullanıcı dostu ve ödeme altyapısı için ihtiyaç duyulan sensöre sahip olacağını gösteriyor ancak bu sensörün, Samsung Galaxy S8 gibi arka tarafta olması ihtimali yüksek.

 Şimdilik İPhone 8 iddiaları, tam ekran OLED panel söylentileri ile birlikte nerede yer alacağı merak konusu olan Touch ID parmak izi tarayıcısı etrafında şekilleniyor. İPhone 8'in duyuru tarihi yaklaştıkça daha fazla ayrıntıyı sizlerle paylaşabilmeyi umuyoruz. 

Whatsapp