iPhone 8'in maliyeti, iPhone 7'e göre çok daha yüksek olacak

Apple tarafından geliştirilmekte olan yeni akıllı cep telefonu iPhone 8'de, OLED ekran ve Touch ID ile maliyetin beklenenden fazla artacağı düşünülüyor.

Akıllı cep telefonu üretiminin iddialı ismi olarak karşımıza çıkan Apple, yeni iPhone 8 modeli üzerindeki çalışmalarını sürdürmekte. 5.8 inç genişliğindeki OLED çevçevesiz ekran üzerinde şekillenmesi beklenilen cihazın, tamamıyla cam ve paslanmaz kasayla birlikte geleceği iddia ediliyor.


Economic Daily News cephesinden yayınlanan bir rapora göre OLED ekran ve bu ekran üzerinde entegre olarak gelecek olan 3D Touch modülü, iPhone 7'deki eşdeğer parçalara göre %150 daha fazla bir maliyete sahip olacak. Yayınlanan raporda TPK tarafından iPhone 7'lerde kullanılmak üzere üretilen dokunmatik Home tuşlarının maliyetinin 7 ila 9 dolar arasında olduğu yeni Touch ID'ler de ise bu fiyatın 3 katına yani 18 ila 22 dolara tekabül edeceği belirtildi.


Konuyla ilgili bir haber yayınlayan Digitimes'da, OLED tabanlı 3D teknolojisinin LCD tabanlı çözüme göre çok daha pahalı olacağını ve üretim sürecindeki maliyetin neredeyse iki katına ulaşabileceğini iddia ediyor.


JP Morgan analisti tarafından yapılan açıklamada ise OLED ekranlar ve yeni kullanılacak olan Touch ID sensörünün yanı sıra, 3D algılamalı ön kamera, yüz tanıma teknolojisi, kablosuz şarj teknolojisi ve dahasının iPhone'lara eklenmesi ile birlikte maliyetin çok daha artacağı düşünülüyor.

Whatsapp