İphone 8'in Duyuru Tarihi Ekim Ayına Ertenebilir

Apple'ın onuncu yıldönümü iPhone modeli olması beklenen İPhone 8'in çıkış tarihi, bazı yazılım sorunları nedeni ile beklenenden 3-4 hafta gecikebilir.

Apple'ın iPhone 8'de yee vermesi beklenen 3D kameralarıyla ilgili yazılım hatalarını düzeltmek için uğraştığını bildiren haberlerin yanında, Merrill Lynch'in (CNBC aracılığıyla) yayınladığı yeni bir araştırma notu Apple'ın yeni nesil iPhone'un piyasaya sürülmesinin üç ila dört hafta geriye atılabileceğini iddia ediyor. Bu zamanlama doğru çıkarsa, iPhone 8'in Ekim ortasına kadar mağaza raflarında yerini almayacağı anlamına geliyor.

Bu iddialar, telefon modelini yükseltmeye istekli olan herkes için kesinlikle sinir bozucu bir haber olsa da, İPhone 8'in Ekim ayının ortasında satışa sunulması, daha önce gelen ve cihazın Kasım ayında piyasaya çıkacağı yönündeki iddialar göz önünde bulundurulduğunda o kadar da kötü değil.

Analizciler Wamsi Mohan ve Stefano Pascale, gecikmenin ardındaki nedenle ilgili olarak, Apple'ın hala iPhone 8 ile ilgili birkaç teknik engeli aşmaya çalıştığını iddia eden daha önceki söylentileri doğruluyor. Apple'ın tedarik zincirindeki kaynaklardan bahseden Mohan ve Pascale, iPhone 8'in Touch ID sensörü ve cihazın 3D kamera sensörleri konusunda mevcut olduğu iddia edilen teknik sorunların varlığına inanıyor.

Apple, tahmin edebildiğimiz kadarıyla iPhone 8'in OLED ekranına Touch ID algılayıcı yerleştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, Apple'ın bu konudaki ilk çabaları hayal kırıklığı yaratan verimsizlik ve tutarsız performanslar ile sonuçlanmış görünüyor. İlerleyen haftalarda, bazı kaynaklardan,  Apple'ın nihayet işlerin düzgün şekilde başardığını belirten çelişkili raporlar gördük. Aynı zamanda bazı söylentilerde ise Apple'ın iPhone 8'i zamanında hazırlayamayacağını ve gelişmiş 3D kamera sensörleri üzerine kurulmuş bir yüz tanıma sistemi ile Touch ID sensörü tamamen kaldırabileceği iddia edildi.

Buna göre, iPhone 8 sürümünün ne olursa olsun gecikmelere uğrayabileceği anlaşılıyor. Apple Touch ID sensörünü kullanmayı seçerse, telefonun çıkışında bir gecikme görünüyor. Ve Apple, Touch ID'yi yüz tanımayla değiştirmeyi seçerse, bu durumda da teknolojinin kararlı ve yüksek performanslı olarak hazır hale gelmesi için yine bir gecikmenin de kaçınılmaz olduğu belirtiliyor

Sonuç olarak Merril Lynch, gelecek Eylül ayı döneminde, iPhone satışlarının önemli bir ilgi ile karşılaşacağını öngörüyor.

BofAML analistleri, Eylül dönemi çeyreği sevkıyatlarına yönelik beklentilerini 11 milyon adet, Aralık dönemi çeyreği için ise 6 milyon adet düşürdü " deniliyor. 2017 mali yılı için analistler, 11 milyon daha az sevkiyat bekliyor ve bu rakam 208.1 milyona denk geliyor. 

Whatsapp