iPhone 8'de kablosuz şarj özelliği olabilir

Apple tarafından geliştirilmekte olan iPhone 8 isimli cihaza ait yeni bilgiler ortaya saçılıyor. Öne sürülen iddiaya göre, kablosuz şarj teknolojisi bu cihazda kullanılacak.

Sızdırılan tasarımıyla birlikte bir türlü kullanıcıların beklentilerini karşılamayan iPhone 8 modeliyle ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Apple'ın bugüne dek geliştirdiği en iyi mobil cihaz olması beklenilen iPhone 8'de radikal değişikliklerin yaşanacağı düşünülürken, özellikle cihazın kablosuz şarj özelliğini içereceği düşünülüyordu.

Daha önce teknoloji dünyasında bu cihazın kablosuz şarj özelliğini içereceği firmaya yakın olduğu iddia edilen kaynaklar tarafından doğrulansa da, bazı kaynaklar ise elde ettiği sızıntılarla bunu kesinlikle yalanlamıştı. Hal böyle olunca okurların kafasında birçok farklı soru işareti oluşurken, bugün ise iOS 11 işletim sisteminde rastlanan bir ses dosyası akılları karıştırdı.

MacRumors tarafından keşfedilen “engage_power.caf” başlıklı bir ses dosyası akılları karıştırırken, bu ses dosyasının daha önceki şarj sesine benzemediği ortaya çıktı. iOS 10'da mevcut olarak kullanılan ses dosyası iOS 11'de “connect_power.caf” olarak isimlendirilirken, bu farklı isime sahip olan ses dosyasının kablosuz şarj bağlantısında kullanılmak üzere hazırlandığı iddia edildi.

Bu bilgilerin ne denli gerçeği yansıttığı hakkında elimizde kesin bir bilgi olmasa da, bizde iPhone 8 modelinde kablosuz şarj özelliğinin olmasını bekliyoruz. Çünkü bir çok otomotiv firması ve değişik alanlarda popülerleşen kablosuz şarj teknolojisine, Apple'ın bu kadar uzak kalacağını düşünmüyoruz.

Whatsapp