iPhone 8'de devrim niteliğinde bir Selfie kamerası yer alacak

Ming-Chi Kuo, Apple'ın iPhone 8'de devrimci nitelikte ön kameraya yer vereceğini düşünüyor.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden olan Apple, her sene yeni iPhone modelleri ile daha yüksek satış rakamlarına ulaşırken, geçtiğimiz sene iPhone SE adındaki 4" ekrana sahip modelini ve 4.7" ve 5.5" ekran içeren iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini pazara sunmuştu. Bu sene de firmadan yeni modeller gelecek ve iddialar da farklı kaynaklardan gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir iddia Apple'ın Mart ayında bir etkinlik düzenleyeceği şeklindeydi. İddialara göre Apple, bu etkinlikte kırmızı renkli iPhone 7 / iPhone 7 Plus ve 128GB dahili veri kapasitesi içeren iPhone SE modellerini gün yüzüne çıkartabilir.

Ayrıca Apple, yine beklendiği gibi Eylül ayında da iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerini duyuracak. Bu sene iPhone'un 10. senesi olduğundan dolayı da Apple'ın iPhone 8 adında yeni ve özel bir akıllı telefon modelini daha Eylül ayında sunacağı ifade ediliyor.

Tanınmış Çinli analistlerinden olan Ming-Chi Kuo, bazı yeni bilgiler paylaştı. Kuo'ya göre Apple, iPhone 8'de Touch ID adındaki parmak izi tarayıcısına ve ayrıca Home butonuna yer vermeyecek. Firmanın yüz tanıma ile cihazının açılmasını sağlayabilir. Firmanın geçtiğimiz gün İsrail merkezli yüz tanıma teknolojisi firması RealFace'i satın aldığı bilgisi gelmişti.

Kuo'ya göre ayrıca Apple, önde yer alan Selfie kamerasında devrimci yeniliklere yer verecek. Önde yer alacak olan 3B sensör yardımı ile kullanıcıların 3 boyutlu Selfie çekimleri yapabilecek.

Whatsapp