iPhone 8'de büyük hayal kırıklığı, uzun kuyruklar oluşmadı

Teknoloji dünyasının lider ismi olan Apple firmasının lansmanını yeni gerçekleştirdiği akıllı telefon modelleri iPhone 8 ile iPhone 8 Plus'ın tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattığı görüldü.

Akıllı telefon üretiminin en iddialı isimleri arasında yer alan Apple, tanıttığı yeni akıllı cep telefonlarıyla tüketici üzerinde herhangi bir heyecan yaratmayı başaramadı. Daha önce firmanın tanıttığı akıllı telefon modellerinin satışa sunulduğu ilk günlerde yüzlerce ve hatta binlerce kişi Apple Store'lar önünde uzun kuyruklar oluştururken, bu kez bu kuyrukların yaşanmadığı gözlemleniyor.


Apple'ın en iddialı olduğu pazarlardan birisi olan Asya pazarındaki Apple Store'lar önünde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, ABC 7 muhabiri haber yapmak için gittiği mağazanın önünde ''Apple fanları hani nerede? Bugün iPhone 8 ile iPhone 8 Plus satışa çıkıyor, ama mağazalar önünde kuyruk yok. Ne kadar şaşırtıcı bir durum?'' gibi haber yaptı.

Çin'in en önemli perakende satış sitelerinden olan JD.com üzerinden ön siparişleri alınmaya başlanılan iPhone 8 serisi 3 gün içerisinde 1.5 milyon adetlik ön sipariş rakamına ulaşırken, aynı dönemde iPhone 7 serisi 4 milyona yakın bir satış rakamını geride bırakmıştı. Bu durumlar Apple'ın aslında tam anlamıyla olmasa da, pazarda ne denli bir hayal kırıklığı yaşattığını gözler önüne seriyor.


Yatırımcılarda durumla ilgili olumlu açıklamalar gerçekleştirmezken Apple'ın hisse değerlerinde önemli düşüşler yaşanması ve yılı beklenen seviyenin çok altında tamamlayacağını düşünüyor.

Whatsapp