İphone 8, Yeni Bir Kablosuz Şarj Teknolojisi ile Gelebilir

İphone 8 hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Bu sefer ki iddia ise İphone 8'in onuncu yıldönümüne özel kablosuz şarj teknolojisine sahip olacağı yönünde.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple'ın İphone 7 ve İphone 7 Plus akıllı telefonları duyurmasının üzerinden henüz çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen bir sonraki İphone modeli hakkında iddialar internette yer almaya başladı. İphone akıllı telefonun onuncu yıldönümü olması nedeni ile önemli değişiklikler içereceği ve İphone 8 adını alacağı iddia edilen yeni İPhone'un kablosuz şarj teknolojisi hakkında da detaylar gelmeye başladı.  

Gelecek yıl, İphone serisi akıllı telefonların onuncu yıldönümü olacak ve beklentilere göre İphone 8 adıyla sunulacak olan cihazın, geçmiş dönemde sunulan İphone akıllı telefonlara kıyasla yeni bir yapı taşı önemine sahip değişikliklere sahip olacağı belirtiliyor. Gelen iddialara göre telefonun ön yüzünde tam ekran kullanımı ile yüksek ekran gövde oranı ve çerçevesiz tasarım dikkat çekecek. Öte yandan bugün gelen yeni bir iddia ise İphone 8'in daha önce hiç görmediğimiz yeni bir kablosuz şarj teknolojisine sahip olacağı belirtiliyor. 

İphone 8 ile ilgili son söylenti kablosuz şarj ile ilgili fakat iddiaya göre Apple'ın kablosuz şarj teknolojisi daha önce akıllı telefonlarda görmeye alışık olduğumuz kablosuz şarj teknolojilerinden  çok farklı olacak. Geleneksel kablosuz şarj yöntemlerinde, kablosuz şarj istasyonuna telefonunuzu yerleştirmeniz gerekiyor, fakat Apple görünüşe göre gerçekten kablosuz şarj kablosuz yapmak için çalışıyor. Şirket, prize takılı bir verici ve İphone 8 içine monte edilmiş alıcı modülü ile kablosuz şarj teknolojisi geliştirmek için çalışıyor. Bu çalışma başarılı olursa, İphone 8 prize takılı verici istasyonundan 15 feet ya da 4.57 metre uzaktayken de şark olabilecek. 

Apple'ın bu konuda başarılı olması akıllı telefonlardaki kablosuz şarj teknolojisinde de yeni bir dönem başlayacaktır. 

Apple'ın İphone 8 adını vermesi beklenen bir sonraki yeni İPhone modelini  önümüzdeki yıl Eylül ayında tanınması bekleniyor. İphone serisinin onuncu yıldönümü olması nedeni ile önemli değişiklikler ile gelmesi beklenen İphone 8, şimdiden teknoloji dünyasında heyecan uyandırmaya başladı. 

Whatsapp