iPhone 8 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Apple tarafından geliştirilmekte olan ve satışa sunulacağı gün merak edilen iPhone 8 isimli cep telefonunu n

Tartışmasız akıllı telefon sektörünün en çok merak edilen ismi olarak karşımıza Apple tarafından geliştirilmekte olduğu iddia edilen iPhone 8 karşımıza çıkıyor. Apple'ın gerçekleştireceği lansman kapsamında karşımıza 4 farklı modelle çıkması beklenilirken, bu modellerin iPhone 7s, iPhone 7s Plus, iPhone SE 2 ve iPhone 8 olması bekleniliyor.


Ancak sektörde birçok kaynak tarafından gerçekleştirilen açıklama ve belirtilen duyuruya göre iPhone 8 modelinin iPhone serisinin 10. yılına özel olarak geliştirileceği ve tam anlamıyla bir amiral gemisi modeli olacağı belirtiliyor. Cihazla ilgili birçok sızıntı sızdırılmaya devam ederken, özellikle iPhone 8'in fiyat etiketinin Avrupa pazarlarında 1000 dolar ile 1200 dolar arasında seyredeceğini belirtiyor.


iPhone 8 modelinin çerçevesiz tasarım içeren bir OLED ekran üzerinde şekillenmesi beklenilirken, cihazın fiyatının yüksek olmasının en önemli nedenlerinden birisi olarakta karşımıza kullanılacak olan bu ekran teknolojisi çıkıyor. Bu ekran teknolojisi ilk defa iPhone serisindeki bir cihaz üzerinde kullanılacakken, ekranlar Samsung Display ve LG Display tarafından geliştirilecek.


Lafı fazla uzatmadan iPhone 8'in 5.8 inç genişliğindeki bir ekran üzerinde şekilleneceğini söylemeliyiz. Hal böyle olunca ise ekran genişliği bakımından cihazı Galaxy S8 modeliyle geliştirirsek pekte hata yapmayız. Samsung cihazı Türkiye'ye özel bir fiyat etiketiyle satışa sunarak, cihazın çıkış fiyatını 4399 TL olarak belirlemişti. Buna rağmen ülkemizde yüksek fiyat etiketi nedeniyle birçok olumsuz tepkiler almıştı.


Bu durumu Apple'ın da yaşaması ve yurt dışı fiyat etiketinde 1000 doları geride bırakması bekleniliyor. Durum böyle olunca iPhone 8 fiyatının ise ülkemizde yaklaşık 5000 TL seviyesinde seyredebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü cihazın sadece ülkemize vergisiz olarak 3400 TL'ye giriş yapması bekleniliyor.


Malum 3249 TL karşılığında satışa sunulan iPhone 7'ler için ödediğimiz vergilere baktığımızda bu rakamın 1.319 TL olduğunu görüyoruz. iPhone 8'lerde bu verginin yüksek fiyat etiketiyle 1600 TL seviyesinde olması bekleniliyor. Bu nedenle maxicep.com yazarları olarak bizim iPhone 8 için beklediğimiz satış fiyatının 4.999 TL olduğunu söylemeliyiz.

Whatsapp